Eliteserien:

Refser TV 2s avgjørelse

Fotballsupportere sier klart ifra at de ikke er fornøyd med TV 2s prissetting av Eliteserien. - Flere vil føle seg lurt, sier TV-sjef til Dagbladet.

PROFILER: Ingrid Halstensen og Jan-Henrik Børslid kommer trolig til å dekke Eliteserien for TV 2 neste år. Foto: Julia Marie Naglestad / TV 2 / NTB
PROFILER: Ingrid Halstensen og Jan-Henrik Børslid kommer trolig til å dekke Eliteserien for TV 2 neste år. Foto: Julia Marie Naglestad / TV 2 / NTB Vis mer
Publisert

Denne uka kunne Dagbladet fortelle at det vil koste 399 kroner i måneden for å få tilgang til Eliteserien hos TV 2 neste sesong.

Det er en drøy dobling fra beløpet som den foregående rettighetshaveren Discovery krevde - på 179 kroner, men det skal nevnes at TV 2 i tillegg tilbyr Champions League, La Liga, og flere andre sportsrettigheter og programmer.

Etter Dagbladets sak har det kokt på sosiale medier rundt summen TV 2 krever. Flere refser det de mener er en stiv pris.

- At du får med en haug av andre kanaler er en fattig trøst. 4800 kroner i året for å se norsk fotball er altfor mye, skriver Gjert Moldestad på Twitter.

Han er tidligere talsmann i Norsk Supporterallianse, og har vært styremedlem i Bataljonen.

RYKKET OPP: Brann er klar for Eliteserien neste sesong. Her under OBOS-liga-kampen mot Fredrikstad på Brann Stadion tidligere i år. Foto: Marit Hommedal / NTB
RYKKET OPP: Brann er klar for Eliteserien neste sesong. Her under OBOS-liga-kampen mot Fredrikstad på Brann Stadion tidligere i år. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

Reagerer

TV 2 har bekreftet at de bare kommer til å tilby én Eliteserie-pakke, der man i tillegg må betale for alt annet kanalen tilbyr.

Moldestad etterlyser en pakke der man bare betaler for å se eksempelvis Eliteserien og OBOS-ligaen.

- Ta 250 kroner og vis meg bare norsk fotball. Problemet er kanskje at TV 2 ikke tjener nok på det de prakker på deg i tillegg, så da må vi ta regningen for de andre kanalene, skriver han videre.

Leder for Bataljonen, Erlend Vågane, er heller ikke fornøyd, men krysser fingrene for at prisen på TV 2-pakken vil føre til flere tilhengere på Brann Stadion.

- Det er en stiv pris, selv for verdens vakreste fotballiga. Men det er jo nok en god grunn for å kjøpe partoutkort og oppleve kampene på Stadion. Ingenting slår det fellesskapet, sier supporterlederen til BA.

TAKKER FOR KAMPEN: Molde-trener Erling Moe og Rosenborgs Kjetil Rekdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
TAKKER FOR KAMPEN: Molde-trener Erling Moe og Rosenborgs Kjetil Rekdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

TV 2: - Skjønner at det er mye penger

Dagbladet har stilt TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl tre spørsmål rundt de negative tilbakemeldingene.

- Hva tenker TV 2 om kritikken?

- Det er få som er så engasjerte som fotballfansen, og det i seg selv er vi glade for. Vi vet at prisendringer ikke går upåaktet hen og var derfor forberedt på at det ville komme mange ulike tilbakemeldinger her. Vi har stor respekt for at noen synes det er mye penger.

- Du sa til Dagbladet tirsdag at TV 2 ikke vil tilby rimeligere Eliteserie-pakker (med færre andre rettigheter), fordi «de fleste andre gjør det på den måten». Hva tenker du om det argumentet?

- Dette er en helt vanlig måte å selge et eksklusivt fotballprodukt på, og vi gjorde det samme da vi hadde Premier League-rettighetene. Alt av norsk fotball fra alle divisjonene i tillegg til alle andre sportsrettigheter inngår i dette Total-produktet. Og selvsagt alt annet eksklusivt TV 2-innhold.

- Hvilke tilbakemeldinger har dere fått på prisen?

- Noen opplever dette som en større prisøkning fra i fjor, men ser samtidig at flere opplever at Totalpakken som inkluderer norsk fotball er fair priset. Vi har ikke økt prisen på Total-produktet, noe som flere setter pris på. Men igjen – vi forstår de som synes dette er mye penger, sier Dahl.

SVARER: Pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2. Foto: NTB
SVARER: Pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2. Foto: NTB Vis mer

Daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, er blant dem som mener TV 2 har truffet bra på prissettingen.

- Jeg synes dette er en fair pris for norsk fotball. Vi alle ønsker oss best mulig lokal fotball, at klubbene holder på spillere og dermed må vi være konkurransedyktig internasjonalt på vilkår - da må det koste litt mer enn før, melder han på Twitter.

- Vil føle seg lurt

TV-sjef i byrågruppen Dentsu Norge, Morten Wiberg, mener prisen på 399 kroner er «helt OK», men:

- Det er hvis prisen ekskluderer all reklame. Hvis brukerne må se sponsorvignetter og tre minutter med reklame før og etter hver omgang, så synes jeg den er for høy, sier Wiberg til Dagbladet.

- Burde TV 2 laget en pakke med for eksempel bare Eliteserien eller OBOS-ligaen, til en rimeligere pris?

- For brukerne er det jo mest fordelaktig med mange pakker å velge mellom, men jeg vet jo at TV 2 ønsker å selge hele sitt innhold som en totalpakke, svarer TV-sjefen.

TABBE: Jan-Henrik Børslid er en solid programleder for TV 2, men også han kan gå på en smell. Video: Rødt Kort Vis mer

Dahl i TV 2 forteller at det ennå ikke er bestemt hvordan reklamen rundt Eliteserie-sendingene vil bli.

- Direktesendt innhold kan ha reklamepauser. Hvordan vi legger opp det kommersielle rundt kampene på TV 2 Play er ikke avklart, sier han.

På det svarer Wiberg at han ikke vil starte en stor diskusjon med TV 2 når ting ikke er avklart.

- Men jeg vil anta at en del brukere vil føle seg «lurt» hvis de både betaler for et produkt og i tillegg får masse reklame, avslutter han.

Det er for øvrig Rosenborg og Viking som sparker i gang eliteseriesesongen 2023 den 10. april.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer