Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Refser VIF-pampene

VALLE (Dagbladet): Vålerenga-spillerne godtar ikke lenger at klubbleder Jon H. Nordbrekken og andre VIF-pamper uttaler seg i øst og vest om sportslige saker. Etter gårsdagens krisemøte krever de all makt til trener Lars Tjærnås, mens Nordbrekken & co får så øra flagrer, og bes om å holde kjeft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som arbeidstakere flest, misliker VIF-spillerne sterkt å høre om egen framtid i media. Etter at ryktene om en såkalt utleie-liste med åtte VIF-spillere ble lekket ut til media onsdag, krever spillerne øyeblikkelig innstramming. De anklager ingen spesielt for å stå bak lekkasjen, men benytter anledningen til et oppgjør med en ukultur de mener Vålerenga ikke fortjener.

  • I Dagbladet kunne de blant annet lese i går at Vålerenga-stallen skal slankes fra 26 til 22 spilllere. Opphavsmann: Jon H. Nordbrekken.
  • I sist søndags hjemmekamp mot Viking fikk spillerne informasjon om den nye jugoslaven Milos Mirkovic over høytaleranlegget i pausen.
  • Tom Henning Hovi leste på tekst-TV at Hai Ngoc Tran var innkjøpt som erstatter på venstreback.
  • Tore Krogstad leste i en lokalavis at VIF jakter på Jon Knudsen.

- Formann, daglig leder eller investorer skal ikke uttale seg om det sportslige. Om noen skal mene noe om sport, skal det være Lars Tjærnås, krever kaptein Tore Krogstad.

- Det sier litt om respekten mellom Lars Tjærnås fra ledelsen og Jon H. Nordbrekken at han uttaler seg om sportslige ting. Dersom han fortsetter å snakke, er det å vise mangel på respekt, sier Håvard Lunde, medlem i spillerrådet.

- De bør holde kjeft, sier Espen Haug, medlem nummer to i spillerådet.

Medlem nummer tre i spillerrådet, Fredrik Gärdemann, er allerede utleid til Skeid.

Avviser munnkurv

Klubbleder Jon H. Nordbrekken tar kritikk på at spillerne blir informert gjennom media, men er uforstående til at han skal få munnkurv.

- Min oppgave som klubbleder er å jobbe med overordnede ting. Det innbefatter den kontinuerlige oppbygningen av spillerstallen i tillegg til hvordan vi satser på lang sikt. Jeg har aldri uttalt meg om det som skjer ute på banen og kommer aldri til å si noe om det, sier Nordbrekken.

- Hva med informasjon til spillerne?

- Det tar vi kritikk på. Vi må forbedre systemet så den daglige ledelse tidlig snakker med spillerne når det skjer noe.

For Lars Tjærnås var det godt å få renset lufta under møtene i går. Han fikk overbevist usikre og ampre spillere om at den såkalte transfer-lista ikke eksisterer.

VM i dumhet

- Alle som kan være på vei bort fra Vålerenga, har fått vite det fra meg, sier Tjærnås.
Det gjelder definitivt Håvard Lunde, Thomas Berntsen, Viggo Strømme og Kent Karlsen. De tre siste er identisk med Vålerengas alternativ som høyre back gjennom store deler av sesongen. Dette bekymrer deler av spillergruppa.

- Nå har vi pratet om dette. Å tro at vi kan fly ut på banen og spille innsidepasninger uten å ta opp en sak som denne, ville være VM i dumhet, sier Tjærnås.

Eller for å sitere jentespilleren på vei til trening som undret seg på hvorfor VIF-gutta satt i møte i over en time:

- Hva er det som skjer her nå da? Er det bare det at Vålerenga driter seg ut nå igjen...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!