Arsenal og Ødegaard røk i semifinalen

Refses av Arsenal-legende: - Hvorfor!?

Villarreal lukket buret mot Arsenal og Martin Ødegaard (22). Dermed er «den gule ubåten» klar for Europa League-finale.

OVER OG UT: Martin Ødegaard og Arsenal måtte til slutt gi tapt for Dani Parejo og Villarreal. Foto: REUTERS/Hannah Mckay
OVER OG UT: Martin Ødegaard og Arsenal måtte til slutt gi tapt for Dani Parejo og Villarreal. Foto: REUTERS/Hannah Mckay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARSENAL - VILLARREAL 0-0 (1-2 sammenlagt)

Det ville seg ikke mot Arsenal som stanget og stanget mot Villarreals forsvarsmur. For med 0-0 på Emirates Stadium er Villarreal klare for Europa League-finale.

Dermed ble det til slutt en god kveld for Unai Emery, som tidligere har ledet både Sevilla og nettopp Arsenal til finaler i den nest gjeveste finalen i europeisk fotball.

En som ikke imponerte var Martin Ødegaard, og det var blant annet nordmannens manglende intensitet som ble et tema i BBC' liveoppdatering av kampen.

Der hadde nemlig Arsenal-legenden Lee Dixon notert seg at nordmannen blant annet hadde somlet på en corner.

- Kampen mangler intensitet fra Arsenal, de må ha et mål, kom igjen! Jeg forstår at man må være tålmodig og å spille sitt spill, men Martin Ødegaard gikk over for å ta en corner. Hvorfor går han over? Kom deg bort, og legg press, skrev Dixon.

IKKE FORNØYD: Lee Dixon ga Martin Ødegaard det glatte lag. Foto: Faksimile / BBC
IKKE FORNØYD: Lee Dixon ga Martin Ødegaard det glatte lag. Foto: Faksimile / BBC Vis mer

Det betyr at Villarreal får sin revansj fra Champions League-sesongen 2005/2006. Den gangen var det nemlig Arsenal som gikk videre til Champions League-finalen på bekostning av nettopp Villarreal.

I den finalen venter Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United, som slo ut Roma over to oppgjør i den andre semifinalen.

Etter kampen var Arsenal-sjef Mikel Arteta på ingen måte fornøyd med eget lag:

- Vi taper av ulike årsaker. Måten vi startet kampen på i Villarreal var ikke god nok. Vi kom ikke hit i best mulig forfatning eller i deres beste form. For 90 prosent av spillerne var dette deres første semifinale, og vi må lære av det, sa Arteta til BT Sport, ifølge BBC' liveoppdatering.

- Vi er sønderknust. Utrolig skuffet. Vi må gratulere Villarreal. Vi forsøkte alt helt til siste sekund. Jeg mener vi fornøyde å vinne, men det er detaljene som definerer utfallet av disse kampene.

Stolpetreffet

Det var en tett og jevnspilt start på kampen i London, der både Arsenal og Villarreal ikke virket å legge seg bakpå.

Det første varselskuddet om en fartsfylt omgang kom etter fem minutter da nigerianske Samuel Chukwueze hamret til fra distanse, men Arsenal-keeper Bernd Leno fikk klasket forsøket over mål.

Arsenal trykket på for muligheter, men det kompakte forsvarsspillet til den gule ubåten fra Vila-real gjorde det vanskelig for Mikel Artetas menn å trenge igjennom.

Likevel gjorde ikke Villarreal sine sjanser spesielt gjeldende, eksempelvis da Dani Parejo skuslet bort en fin mulighet på frispark etter 23 minutter spilt.

HENGENDE ETTER: Martin Ødegaard og Arsenal måtte gi tapt for Manu Trigueros og Villarreal. Foto: Adrian DENNIS / AFP
HENGENDE ETTER: Martin Ødegaard og Arsenal måtte gi tapt for Manu Trigueros og Villarreal. Foto: Adrian DENNIS / AFP Vis mer

Arsenal virket å våkne mer utover i omgangen, og i det 26. minutt var Pierre-Emerick Aubameyang farlig frampå da han fikk løsnet skudd. Ballen suste forbi Geronimo Rullis arm, og smalt i Villarreal-stolpen.

Det gikk en støkk i de gulkledde spillerne da Chukwueze ble liggende drøye midtveis ut i første omgang. Nigerianeren måtte til slutt bæres av banen. Han ble erstattet av unggutten Yeremy Pino.

Aubameyang var på farten igjen like før pause da han ble spilt fri på en overgang. Mannen fra Gabon banket til, men Rulli var med på notene. Argentineren glapp ballen, men ryddet opp rundt seg før en Arsenal-spiller rakk å dytte returen i mål.

Dermed var det Unai Emery og Villarreal som nok kunne si seg mer fornøyde etter de første 45 minuttene. Med 0-0 ville de nemlig være videre til finalen av denne sesongens Europa League.

Ødegaard ut

Allerede før fem minutter var spilt av andre omgang burde Emile Smith-Rowe gitt Arsenal ledelsen da Rulli bommet i feltet. Dessverre for Arsenal maktet ikke unggutten å vippe ballen i buret bak Rulli.

Gerard Moreno virket svært anonym i den første omgangen, men den spanske landslagsangriperen presenterte seg i det 53. minutt da han jobbet seg til en skuddmulighet. Leno hadde god kontroll.

Like før timen spilt ble Martin Ødegaard liggende og vri seg med skade etter en kollisjon med Manu Trigueros. Nordmannen kom seg til slutt på beina, og fikk gått av seg smellen.

Slik ble Martin Ødegaard presentert som ny Arsenal-spiller. Denne videoen er hentet fra Dagbladets Snapchat-program "Vi må snakke fotball". Video: Henrik Ljosland Vis mer

Ødegaard ble uansett byttet ut kort tid etterpå, uten å egentlig ha satt sitt preg på oppgjøret. Han ble erstattet av Gabriel Martinelli.

Kvarteret før slutt fikk Nicolas Pépé slått et utsøkt innlegg mot forsvarsspiller Rob Holding. Engelskmannens hodestøt hadde god retning, men suste utenfor Rullis mål.

«Hele» Arsenal trodde Aubameyang hadde sendt de rødkledde i føringen da han smadret Pau Torres i hodeduell. Ballen fant innsida av Rullis stolpe, men rullet ut.

Arsenal la inn et voldsomt press mot slutten, og kastet innpå både Willian og Alexandre Lacazette i håp om å senke «den gule ubåten» fra Spania.

Det ville seg ikke for Arsenal, som trykket og trykket. 0-0 betyr exit og Villarreal er klare for finale i Europa League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer