Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Refses av RBK-direktøren

Ola By Rise har tatt et oppgjør med Mini Jakobsen på rbk.no og dermed flyttet et personlig anliggende ut på Internett. Det liker ikke RBK-direktør Rune Bratseth.

Det er Minis garderobe-atferd etter 1-1-kampen mot Arsenal i Mesterligaen som fikk Ola By Rise til å skrive sarkastisk Mini-kritikk på Rosenborgs hjemmeside. På det RBK-treneren opplevde som en stor kveld for laget og klubben, likte han ikke Minis lunkne holdning til prestasjonene på banen. Og i sin egen spalterbk.no gikk han derfor rett i stoltheten på klubb-kollegaen.

Med vendinger som levner Mini liten ære.

«Jeg har forstått at TV3s folk var veldig fotballfaglig laidback og avmålt. Og i garderoben ble spillerne møtt av en liten eks-ving som syntes dette var uhyre lite å juble for, men som fort skjønte at dette ikke var tidspunktet for å leke kloning mellom Ivar Hoff og Ludvig Nessa. Hukommelsen er selektiv, og den Vår Herre slenger en flyktig jobb til, blir ikke alltid velsignet med tilsvarende forstand.»

Skrev Ola By Rise.

Offentlig krangel

Mini svarte selvfølgelig. Også han på nettet. Og dermed hadde Rosenborg en helt ny situasjon. En intern krangel i full offentlighet.

RBK-direktør Rune Bratseth kaller nettkrangelen mellom By Rise og Mini en fillesak. Likevel kritiserer han sin egen trener.

-  Ola burde tatt det direkte med Mini, sier Rune Bratseth til Dagbladet. -  Han skulle gått til Mini og skjelt ham ut hvis det var det han hadde behov for. For det er ikke kjempelurt å ta en krangel på Internett når du er i den samme klubben.

Men:

-  Jeg er ikke engstelig for at folk krangler, fortsetter Bratseth. -  Det er bra at vi krangler - konflikter er OK så lenge de blir løst. Og det har vi jo tradisjon for i denne klubben, vi tar kranglene der og da, og helst i Brakka.

Bratseth forsvarer Mini

Rune Bratseth mener også at Ola By Rises skriftlige angrep på Mini ble ført i pennen på sviktende grunnlag.

-  Ola var ikke der, sier RBK-direktøren. -  Han har fått det referert fra andre. Men jeg var der, og min oppfatning av Minis atferd var at dette ikke var noe å lage et nummer av.

-  Dette sagt med et lite forbehold om at det ikke skjedde noe som jeg eventuelt gikk glipp av.

Dermed henger Rune Bratseth halen på grisen og gir Ola By Rise skylda for den interne støyen i RBK når tar med seg inn mot dagens viktige kamp mot Stabæk.

-  Det var Ola som begynte dette, sier han. -  Han skrev istedenfor å ta en krangel på tomannshånd med Mini. Men det er vel en grunn til det, folk er forskjellige.

-  Og Mini er bedre enn Ola til å krangle.

-  Skjønner du at folk nå begynner å spekulere påom Ola By Rises posisjon i RBK er svekket?

-  Vi har aldri gitt uttrykk for hvor trygg Ola By Rises stilling i klubben er. Det dummeste jeg hører er nemlig klubbledere som uttrykker sin fulle tillit til treneren - «han sitter så trygt så - vi skal ikke skifte trener» - og derfor kommenterer jeg av prinsipp ikke slike spørsmål, sier Bratseth.

Mini Jakobsen oppfatter angrepet fra kollega Ola By Rise som ufint.

-  Den ene setningen, «Hukommelsen er selektiv, og den Vår Herre slenger en flyktig jobb til blir ikke alltid velsignet med tilsvarende forstand», var ikke pen, sier Mini til Dagbladet. -  Jeg forbeholder meg retten til å si at Ola tar feil, og at jeg har greie på fotball. Men slike ting skyldes ofte, og dette har jeg sagt mange ganger, at folk ikke er flinke nok til å ta kritikk.

-  Man går bare i skyttergravene og avfeier kritikk med ord som tøv og at folk er dumme.

-  Hvordan er tilstanden i Rosenborg akkurat nå?

-  Mange går rundt og lurer på hva som kan skje, sier Mini.

-  Skje, sier du - som i form av forandringer?

-  Klart det. Vi kan jo ikke se oss blinde på at vi leder Tippeligaen med ett poeng. Faktum er at vi har tatt for lite poeng og at vi har spilt den dårligste fotballen på 13 år.

-  Og som fotballekspert er det min jobb å se bak resultatene, sier Mini.

Skrevet i irritasjon

Ola By Rise innrømmer overfor Dagbladet at ordene ble skrevet i irritasjon. Samtidig hevder han at Mini har misforstått.

-  Min kritikk går ikke på Minis synspunkter i forhold til kampen, men at han gikk inn i garderoben og tok fra gutta gleden - «dette er da ikke noe å juble for» - sier Ola By Rise. -  Det finner jeg meg ikke i. Men ja, vi kan godt diskutere reaksjonsmåten min og om Internett er det riktige stedet for slike diskusjoner.

-  Gjør vi det, må vi også gå tilbake og se hva Mini har skrevet i sin spalte i løpet av sesongen. Terskelen er lav på nettet, sier RBK-treneren.SPORT PÅ TV:

Tippeligaen: Rosenborg-Stabæk NRK kl. 15.45

SMILLER IKKE LIKE MYE: Foran dagens kamp mot Stabæk er ikke smilene like breie når Mini (t.v.), Rune Bratseth og Ola By Rise møtes, etter en intern krangel i full offentlighet. - Ola burde tatt det direkte med Mini, sier Bratseth.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media