Solskjær får kritikk fra Lingard:

Refses: - Falske løfter

Ole Gunnar Solskjær (49) får gjennomgå av en av sine tidligere Manchester United-elever.

I REGNET: Ole Gunnar Solskjær, under tiden som Manchester United-manager. Foto: Shutterstock/NTB
I REGNET: Ole Gunnar Solskjær, under tiden som Manchester United-manager. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

- Det var falske løfter. Jeg trente godt og følte meg bra, og var klar til å spille kamper. Det er veldig frustrerende når du jobber hardt på trening, men likevel ikke får spilletid.

Det sier Jesse Lingard (30) om sin tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

De krasse uttalelsene kommer i et intervju med The Telegraph. Den anerkjente avisa skriver at Lingard fikk lovnader om spilletid fra Solskjær da han returnerte til Old Trafford etter et svært vellykket låneopphold i West Ham.

30-åringen forlot Manchester United etter at kontrakten hans med de røde djevlene gikk ut i det foregående sommervinduet. Han fortsatte karrieren i nyopprykkede Nottingham Forest.

Mangel på respekt

Lingard gjør det klart at han følte seg forrådt av Solskjær, og legger ikke mye imellom når han beskriver sin siste sesong i klubben. Han trekker blant annet fram det som kan virke som mangel på respekt fra nordmannen.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke fikk spille. Jeg vet ikke hva problemet var, enten om det var politisk, eller noe annet. Den dag i dag har jeg ennå ikke fått en forklaring. Jeg spurte ikke engang. Jeg ønsket heller at noen ut av respekt for meg, sa fra hvorfor jeg ikke fikk spille, men det fikk jeg aldri, forklarer Lingard videre.

SNAKKER SAMMEN: Jesse Lingard og Ole Gunnar Solskjær under tida i Manchester United. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB
SNAKKER SAMMEN: Jesse Lingard og Ole Gunnar Solskjær under tida i Manchester United. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Vis mer

Hans siste år i Manchester United kan vanskelig omtales som noe annet enn et merkelig kapittel. For etter å ha herjet for West Ham den siste halvdelen av 2020/2021-sesongen, der Lingard med sine ni mål på 16 kamper var en av formspillerne i Premier League, var det ventet at Manchester United enten ville selge ham, eller signere en ny kontakt med ham.

På den tida hadde den engelske midtbanespilleren bare ett år igjen av avtalen sin med Manchester United, men likevel skjedde ingen av delene.

Ville beholde ham

På bakgrunn av prestasjonene i West Ham, og at han ble værende i Manchester United, var det uansett rimelig å anta at Lingard ville få spilletid av Solskjær.

Tilbake i september 2021, bare rundt to måneder før Solskjær fikk sparken, sa den norske treneren følgende om Lingards framtid:

- Han har ett år igjen av kontrakten, men klubben er i dialog med ham og faren hans. Vi ser på ham som en Manchester United-spiller, også i framtida, sa Solskjær ifølge Manchester Evening News.

Den tidligere Molde-treneren fortsatte:

- Jesse er tilbake etter et flott opphold i West Ham, der han viste kvalitetene sine. Vi støtter ham, og håper å beholde ham. Han er rød tvers gjennom.

FYRER SEG OPP: Bokaktuelle Mick Clegg jobbet tett med Ole Gunnar Solskjær i en årrekke og forteller en rekke historier i dette intervjuet med Dagbladet Vis mer

- Vanskelig

I sin siste sesong som Manchester United-spiller fikk Lingard spille i 16 Premier League-kamper, der elleve var fra start. Han forventet etter alt å dømme mer enn som så.

Seinere den samme sesongen ble Solskjær erstattet av Ralf Rangnick, men heller ikke av den tyske midlertidige manageren fikk Lingard spesielt mange sjanser.

Til tross for at han spilte for Manchester United siden han var liten, og var i klubben i over tjue år, fikk ikke Lingard engang ett minutt spilletid i forrige sesongs siste hjemmekamp i Premier League, da Brentford ble slått 3-0. Han ble dermed på mange måter snytt for en verdig avskjed med fansen på «Drømmenes Teater».

Det hele endte med at Manchester United mistet Lingard vederlagsfritt.

- Jeg måtte bare bli ferdig med den siste sesongen, for jeg visste at jeg ikke kom til å bli værende. Jeg er ikke en type som surmuler, og i garderoben liker jeg å holde stemningen oppe, men det siste året var vanskelig, minnes han.

SER NED: En misfornøyd Jesse Lingard, her sammen med sin daværende Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/Craig Brough/NTB
SER NED: En misfornøyd Jesse Lingard, her sammen med sin daværende Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters/Craig Brough/NTB Vis mer

- Reddet karrieren

Nå spiller Lingard relativt fast for Nottingham Forest, men han måtte ut med skade da laget hans tirsdag tapte 3-0 for nettopp Manchester United.

Lingard forteller videre at nedstengningen av samfunnet under coronapandemien var med på å redde karrieren hans.

- For mange var det en forferdelig tid, men for meg var det en mulighet til å starte på nytt. Nå smiler jeg igjen, jeg har ingen bekymringer og føler meg fri.

I den kommende serierunden i Premier League venter en tøff nøtt for Lingard og Nottingham Forest. 1. januar kommer storlaget Chelsea på besøk til City Ground.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer