Refses for «Carew-egoisme»

Mini Jakobsen og Gøran Sørloth kritiserer Daniel Braaten for å være for egoistisk. For mye John Carew.

TRONDHEIM (Dagbladet): De tidligere RBK-profilene har fått begrep som «samhandling» inn under huden, og mener Braaten er et godt eksempel på at dagens Rosenborg-utgave sliter med å fungere som et kollektiv.

-  Daniel Braaten må under ordentlig behandling i hva lagspill er for noe. På alle innkast tar han ned ballen. Han slår aldri en pasning på en touch. Hele tida skal han prøve selv, for så å finne ut at nei, nå ble det så trangt at jeg må bruke en av lagkameratene mine, sier Mini.

Et problem

-  Braaten involverer seg selv ved å hente ballen, men han er jo ikke flink nok til å spille på lag. I situasjoner der han har gjort et godt forarbeid, må han bruke medspillerne. Han kan ikke tenke sånn at han skal være avgjørende til enhver tid, sier Gøran Sørloth.

-  Blir det for mange individualister på en fotballbane, så har du et problem. De skal tross alt fungere best mulig sammen, og det gjør ikke Rosenborg per dato.

Carew-type

«Vi hadde et problem på Lerkendal. Det solgte vi,» har Mini sagt om John Carew. Han har kritisert stjernenykkene og egoismen til den nåværende Besiktas-spilleren. Mini synes at også Daniel Braaten skiller seg ut fra den vanlige RBK-er.

-  Han er jo en annen type - litt sånn laidback. Han er veldig lik Carew, som også var smilende og artig, men litt mye MEG. Carew hadde en klar målsetting om at han skulle videre her i livet, og at Rosenborg bare var en mellomstasjon, mener Mini.

 EGO:  Rosenborg-spissen Daniel Braaten blir betegnet som en snill og likandes kar, men RBK-veteranene mener han er en for dårlig lagspiller. Her får Braaten luftet seg mot Lyn. Foto: Scanpix
EGO: Rosenborg-spissen Daniel Braaten blir betegnet som en snill og likandes kar, men RBK-veteranene mener han er en for dårlig lagspiller. Her får Braaten luftet seg mot Lyn. Foto: Scanpix Vis mer

-  Det handler om å bruke ego-energien til kollektivets beste. Du ser det når ballen er på vei mot Braaten, så står han og lurer på hvordan han skal ta den ned. Han venter på at det skal komme en spiller i kroppen på ham, sånn at han kan vende ham bort.

Flere problemer

Mini og Gøran understreker at de ikke vil legge all skyld på Daniel Braaten.

-  Problemet til Rosenborg er større enn Daniel Braaten. Det har vært mye snakk om at han har en av-og-på-knapp, men nå ser det ut som hele laget har fått en sånn knapp. De er dårlige kollektivt framover. Det er sjelden vi ser tre-fire pasninger etter hverandre, der løpene har gått samtidig, sier Mini Jakobsen.

Ikke trenerskifte

-  Jeg savner engasjement og følelser, og det jobbes så lite uten ball at det hele tida blir for få alternativer i angrepsspillet. Det er så enkelt å lese laget for tida at det nesten er ekkelt, sier Gøran Sørloth.

RBK-veteranene ser ingen løsning i spillerkjøp eller trenerskifte. De mener Per Joar Hansen må få støtte og arbeidsro.

-  RBK har på papiret de beste spillerne. Utfordringen er å få dem til å være gode sammen, sier Mini Jakobsen.

KRITISK: Mini.
KRITISK: Gøran Sørloth.