Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Refses for Haaland-benking: - En stor tabbe

Erling Braut Haaland har bare startet én kamp for Borussia Dortmund, men står med sensasjonelle åtte mål på fire kamper, hvorav tre har vært innhopp. Nå får Borussia Dortmunds manager kritikk.

SCORET IGJEN: Erling Braut Haaland står nå med åtte mål på fire kamper, men han har bare startet én av kampene. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer
SCORET IGJEN: Erling Braut Haaland står nå med åtte mål på fire kamper, men han har bare startet én av kampene. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer Vis mer

I går kveld gjorde Erling Braut Haaland det igjen.

19-åringen scoret i åttendedelsfinalen i den tyske cupen borte mot Werder Bremen, men denne gang førte ikke nordmannens scoring til seier.

Haaland kom inn på stillingen 0-2 og var nær ved å snu kampen - slik han gjorde i debuten borte mot Augsburg - men snuoperasjonen ledet av rogalendingen startet litt for seint.

Nå får Borussia Dortmund-manager Lucien Favre hard medfart for å ha benket Haaland i det som beskrives som den enkleste muligheten for å vinne en tittel for klubben.

En mulighet som forsvant i går.

- Favre må spørre seg hvorfor han benket Erling Braut Haaland, som står med åtte mål på fire kamper. Det var en stor feil, konkluderer Michael Makus, som er sportssjef i den tyske storavisa Bild, i sin kommentar.

Haaland har bare startet én av de fire kampene han har spilt for Borussia Dortmund i ligaen og cupen, men står likevel med uvirkelige åtte scoringer. Hans nylige klubbskifte - ispedd skadetrøbbel i januar - er hovedårsaken til at han har blitt matchet forsiktig i gang.

Makus mener likevel benkingen av nordmannen i går var feil og at cupexiten var pinlig og en unødvendig måte å kaste bort en gyllen mulighet til å vinne en tittel.

- Borussia Dortmund vingler defensivt, selv etter å ha scoret 15 mål på de siste tre ligakampene. Favre må få en slutt på denne negative tendensen hvis ikke neste tittelmulighet i Champions League også skal ryke mot PSG og tidligere Borussia Dortmund-manager Thomas Tuchel, skriver Bilds sportssjef.

Sjelden bom

Haaland scoret altså et nytt mål i går, men misbrukte også en stor målsjanse, for en sjelden gangs skyld.

I kjølvannet av det benytter flere internasjonale storaviser mulighet til å trekke fram at nordmannen faktisk har en menneskelig side, etter den utenomjordiske åpningen på karrieren i tysk fotball.

Erling Braut Haaland røper i et ferskt intervju gjort av klubben hvordan han ble trigget til å skrive under for klubben. Vis mer

- Han er menneskelig. Erling Braut Haaland både scoret og misbrukte en av sine første store målsjanser i Borussia Dortmund, skriver ESPN.

- Så viste Haaland også at han er menneskelig og bommet på to store sjanser, skriver Bild.

Werder Bremen har for øvrig blitt en marerittmotstander for Borussia Dortmund.

For 364 dager siden ble Borussia Dortmund utslått etter straffesparkkonkurranse av samme motstander i cupen. I fjor forsvant også tittelhåpet i Bundesliga etter 2-2 hjemme mot Werder Bremen i serieavslutningen.

- Det var ikke en veldig god prestasjon av oss, men ikke en dårlig en heller. Werder Bremen må spørre seg: Hvordan i all verden ligger de helt nede på 16. plass i ligaen med bare 17 poeng? spør Borussia Dortmund-stjerna Mats Hummels overfor ARD.

Haaland roses av stjerne

31-åringen med 70 landskamper for Tyskland er mest imponert over sin nye norske lagkamerat.

- Hvis du ser hvordan han jobber hver dag, skjønner du at det er en veldig god sjanse for at Erling vil fortsette å levere på dette nivået. Jeg liker virkelig arbeidsmentaliteten og profesjonaliteten han viser i så ung alder. At han tar nivået så raskt og tåler belastningen så godt, er uvanlig å se, sier Hummels til den tyske avisa Bild.

Det overrasker ikke hans tidligere trener Alf Ingve Berntsen.

- Erling har alltid vært fryktløs og uredd. Han gir aldri opp. I Molde og i Salzburg fikk han noe tøffe starter med lite spilletid. Men han trente knallhardt med kvalitet og sto på. Drivkraften hans er enestående, akkurat som med andre enere i andre idretter, forteller Berntsen til Dagbladet.

Han og de øvrige trenerne på laget skjønte tidlig at Braut Haaland kunne bli noe helt spesielt.

Evnen til å alltid ta nye nivåer var ekstrem. Måten han utviklet bevegelsene inne i boksen og spilleforståelsen som liten gutt, var unik. Disse egenskapene var ekstra viktige da han var mindre enn de andre han spilte med og mot.

Da i tillegg den ekstraordinære fysikken, styrken og hurtigheten etter hvert kom på plass, utviklet Braut Haaland et suverent ferdighetsregister ispedd forbilledlig mentalitet, motivasjon og dedikasjon.

Les mer om hvordan Erlig Braut Haaland kjempet seg til å bli blant verdens beste spisser her: