Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Refses for kommentar om svenske kjærester

- Det er trist at så mange vakre kvinner er lei seg nå.

FÅR OPPMERKSOMHET: De svenske VM-spillernes koner og kjærester var tilstede på tribunene under VM. Her ser vi blant Maja Nilsson Lindelöf (kona til Victor Lindelöf), Camilla Sjødahl-Essen (Albin Ekdals kjæreste) og Sanna Dahlstrøm (John Guidettis forlovede). Foto: NTB Scanpix
FÅR OPPMERKSOMHET: De svenske VM-spillernes koner og kjærester var tilstede på tribunene under VM. Her ser vi blant Maja Nilsson Lindelöf (kona til Victor Lindelöf), Camilla Sjødahl-Essen (Albin Ekdals kjæreste) og Sanna Dahlstrøm (John Guidettis forlovede). Foto: NTB Scanpix Vis mer

VM-stjernene får oppmerksomhet også på det personlige plan. Gjennom hele mesterskapet har vi sett spillernes familier på tribunene - og koner eller kjærester - som også har fått stor oppmerksomhet.

Bildet av Lina Lundqvist (22), svenske Emil Krafths kjæreste, tok av etter svenskenes VM-exit. Lundqvist ble symbolet på Sveriges skuffelse.

ARSENAL-IKON: Ian Wright. Foto: ITV/REX/Shutterstock
ARSENAL-IKON: Ian Wright. Foto: ITV/REX/Shutterstock Vis mer

Nå får Arsenal-ikonet Ian Wright kjørt seg etter et utspill han hadde om de svenske fotballfruene på britiske Fox Sports.

Wright har for øvrig 221 offisielle kamper og 128 mål for «The Gunners».

Kommenterte kvinnene

Etter tapet for England i kvartfinalen, filmet nemlig produsenten de svenske fotballfruene, som senere fikk selskap av sine utkårede ved tribunen.

- Det er trist at så mange vakre kvinner er lei seg nå. Men det måtte bli slik, kommenterte Wright, ifølge Expressen.

Avisen har hentet ut flere meldinger fra sosiale medier, der Arsenal-legenden får pes.

- Umm, kan de være eklere? spør en bruker.

- Det var sikkert ment å være morsomt, men ble bare sexistisk, skriver en annen.

- Hvorfor ødelegger menn alt? spør en annen.

SKUFFET: Victor Lindelöf får trøst av kona Maja Nilsson Lindelöf. Foto: Bildbyrån
SKUFFET: Victor Lindelöf får trøst av kona Maja Nilsson Lindelöf. Foto: Bildbyrån Vis mer

Ble foreldre

En av Sverige-fruene var imidlertid ikke å se i VM. Kona til Andreas Granqvist, Sofie, hadde nemlig termin midt under VM, og Grankvist var forberedt på å miste fødselen.

Natt til fredag, altså dagen før han skulle ut i VM-kvartfinale mot England, kom endelig den lille til verden. Den lille jenta fikk navnet Mika.

«Jeg er så glad og stolt av min kone. Alt står bra til med begge», skev Granqvist på sosiale medier, og tuller med at den lille jenta har fått hans hårfeste.

STOCKHOLM: Er det mulig for en nordmann å finne den ultimate VM-stemninga i Sverige? Vi tok turen til Stockholm da Sverige møtte England i kvartfinalen. Reporter: Trym Mogen / Video: Emilie Rydning Vis mer

England i semifinale

På banen i var det egentlig liten tvil om hvem som skulle vinne. England var mest giftig foran mål og Sverige var aldri i nærheten av å skape spenning mot slutten.

- Det er ikke alltid noe har gått galt om du taper. Noen ganger er motstanderen rett og slett bedre. Jeg har den største respekt for England. Det er et fysisk sterkt og velorganisert lag, og jeg mener definitivt at de er gode nok til å vinne VM, sier Sveriges landslagssjef Janne Andersson.

Han slo fast at Sverige har grunn til å være fornøyd med sin VM-innsats.

- Vi skal være stolte og glade over det vi har prestert. I dag møtte vi et velorganisert lag, og deres ledermål på dødball satte preg på kampen slik scoringer vanligvis gjør. Vi ble litt stresset da, sa Andersson.