Ole Gunnar Solskjær

Refses i England: - Latterlig

Ole Gunnar Solskjær (50) får gjennomgå i britiske storaviser.

FÅR HØRE DET: Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
FÅR HØRE DET: Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Under et arrangement i Manchester forrige uke kom Ole Gunnar Solskjær med en rekke historier og opplysninger under tida som både spiller og manager i Manchester United.

Blant annet rettet Solskjær stikk til Glazer-familien som eier klubben, og lagets spillere, som nordmannen omtalte som «snøfnugg» - eller «snowflakes».

Solskjærs kritikk faller ikke i god jord hos de engelske sjefskribentene Ian Ladyman (Daily Mail) og Samuel Luckhurst (Manchester Evening News).

Førstnevnte slår fast at Solskjær gjorde en brukbar jobb som Manchester United-manager, og at han fjernet «giften» som var igjen etter José Mourinho, men at han likevel må se seg selv i speilet.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

- At Solskjær først nå skal posisjonere seg som en korsfarer, en sannhetssøker og en mann som tar sine tidligere spillere og klubbens eiere for ikke å investere i klubbens fasiliteter, er latterlig, enkelt og greit fordi han var akkurat det motsatte da stemmen hans ville blitt tillagt mye mer vekt, melder Ladyman nådeløst i en kommentar hos Daily Mail.

FORTVILER: Ole Gunnar Solskjær under tida i Manchester United. Foto: NTB
FORTVILER: Ole Gunnar Solskjær under tida i Manchester United. Foto: NTB Vis mer

Kritikk

Han mener Solskjær aldri tok tak i diverse problemer rundt Cristiano Ronaldo, Paul Pogba eller Mason Greenwood, eller tok et ordentlig oppgjør med Glazer-familien.

Erik ten Hag har tatt vesentlig flere, og større grep enn det Solskjær gjorde, skriver Ladyman.

HYLLES: United-fansen hyllet Ole Gunnar Solskjær under den første hjemmekampen etter at normannen fikk sparken i klubben. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Han minner om at Ten Hag kvittet seg med Ronaldo, ga Jadon Sancho fri på ubestemt tid, og vraket Harry Maguire.

Dessuten suspenderte han Marcus Rashford etter at United-stjerna kom for seint på trening, noe han fortalte åpent om i media - helt omvendt av det Solskjær gjorde med Greenwood.

- Dette er avgjørelser som viser styrke og lederskap. Solskjær? En god spiller, flott mann og grei manager. Men all denne klokskapen hadde nok gjort seg best bak lukkede dører i en garderobe. Solskjær må være forsiktig når han snakker om snøfnugg, for når han ser seg i speilet, kan det fort være nettopp det som stirrer ham tilbake, avslutter Ladyman.

HØSTER KRITIKK: Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB
HØSTER KRITIKK: Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Vis mer

- Vikarlærer

I Manchester Evening News får Solskjær også gjennomgå.

- Han var en del av problemet. Det var han som styrte, men han svingte litt for ofte. Flere av United-spillerne mente han ikke var streng nok. En spiller konfronterte Solskjærs laguttak, og anklaget ham for å unngå tøffe avgjørelser, skriver Luckhurst.

- Han var like autoritær som en vikarlærer, konkluderer Luckhurst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer