Haaland beskyldes for filming

Refses

Erling Braut Haaland får det glatte lag etter å ha skaffet en billig straffe mot Barcelona i går.

I FOKUS: Erling Braut Haaland skaper overskrifter og bruduljer i sosiale medier for en situasjonen mot slutten av vennskapskampen mot Barcelona i går. Foto: NTB
I FOKUS: Erling Braut Haaland skaper overskrifter og bruduljer i sosiale medier for en situasjonen mot slutten av vennskapskampen mot Barcelona i går. Foto: NTB Vis mer
Publisert

«Å filme i en veldedighetskamp. Haaland, hva driver du med?» skriver en Twitter-bruker. Innlegget er likt tusenvis av ganger og delt flere hundre ganger.

Ord som «forferdelig», «skamløst» og «latterlig» går igjen i beskrivelsene av episoden som skjedde helt på tampen av kampen på Camp Nou i går kveld.

Barcelona gikk mot en 3-2-seier i veldedighetskampen mot Manchester City. Erling Braut Haaland hadde kommet innpå som innbytter og skapte umiddelbart fart i City-angrepet. Innsatsen ble til slutt belønnet med et straffespark, med bare et minutt igjen å spille.

Noen mener at Barcelonas midtstopper Andreas Christensen kan ha vært borti Haalands hæl med kneet, da nordmannen kom gjennom. Bildene gir ikke noe sikkert svar.

Forseelse eller ei, blir Haalands måte å falle på ansett som teatralsk. For etter det som kunne se ut som en ørliten kontakt, var det først etter noen skritt til inne i feltet at Haaland virkelig falt.

«Erling Haaland pådro seg Barcelona-fansens vrede etter å ha stupt for å vinne en straffe i en vennskapskamp», skriver britiske The Sun.

Avisa skriver at det virker som Haaland kastet seg i bakken inne i 16-meteren.

En annen engelsk storavis, Daily Mail, sier seg enig:

- City sikret uavgjort i det 99. minutt(…), men den ble vunnet takket være litt teater-ferdigheter fra Citys nysignering Haaland, som så ut til å gå ned til tross for minimal kontakt fra Andreas Christensen», skriver avisa - og følger opp:

- Den norske stjernen irriterte fansen enda mer på grunn av hans forsinkede reaksjon på det han følte var kontakt med Christensen - da han så seg tilbake over skulderen før han falt på gressmatta, omtrent tre sekunder etter å ha løpt forbi ham.»

Reaksjoner

Riyad Mahrez scoret på straffen som Haaland skaffet.

Reaksjonene på sosiale medier lot ikke vente på seg.

Mange supportere var opprørt over det de oppfattet som «filming», spesielt siden det var en vennskapskamp til inntekt for ALS-forskning og til ære for den tidligere Barcelona-keeperen og treneren Juan Carlos Unzue, som ble diagnostisert med ALS for to år siden.

En Twitter-bruker skriver:

«Jeg dør. Dette Haaland-stupet i et veldedighetskamp er så skamløst.»

Mange flere fotballfolk luftet ut sin harme.

«For en slu klovn Haaland er. Tenk å filme i en vennskapskamp», skriver en annen på Twitter.

En som tar Haaland i forsvar, er TV2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

- Dette er absolutt ikke juksing. Christensen skal være glad for at det er en ikke-tellende kamp. Tar man et bilde eller et klipp med dårlig vinkel, gjør folk seg opp en oppfatning av at det er filming. Det er klønete forsvarsspill. Han treffer med kneet, så faller Haaland på grunn av det, sier han til TV2.

Han mener videre at nesten alle som har spilt fotball vil ha en forståelse av hvorfor Haaland kom ut av balanse.

Også spansk presse omtaler episoden. Men de trekker ikke bare fram Haalands manøver, men deler ut kritikk til sin danske Christensen som de tross alt mente forårsaket straffen.

- Christensen spilte en hovedrolle med den sureste involveringen denne kvelden, der Haaland stupte i bassenget og vant en straffe, skriver storavisa Mundo Deportivo.

Populær

Mange Barcelona-fans anklaget også Haaland for å filme. Men da Haaland varmet opp og seinere kom inn, var tonen en helt annen blant Barca-fansen. Nordmannen fikk enorm applaus da han jogget langs sidelinjen. Noe spansk presse har merket seg.

- Publikum maktet ikke å holde sin begeistring tilbake da de fikk se en av verdens beste spisser: Erling Haaland. Publikummet jublet da Pep Guardiola ba ham varme opp før han skulle ut på matta i andre omgang, skriver Sport.

SNYTT: Haaland kunne fått en drømmestart på Etihad, men ble fratatt en gigamulighet. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Avisa noterer seg at Haaland, som lenge var ønsket av Barcelona, svarte på all kjærligheten med en applaus tilbake til Barca-publikummet.

- Reaksjonen fra Camp Nou stoppet ikke med litt jubel før kampen, seinere fikk nordmannen høre flere «ooooh» og «aaaaah» der hans ballberøringer skapte farligheter, skriver avisa.

HELTE-MOTTAKELSE: Haaland fikk stor jubel fra Barcelona-fansen da han varmet opp langs sidelinja på klubbens ærverdige stadion. Foto: NTB
HELTE-MOTTAKELSE: Haaland fikk stor jubel fra Barcelona-fansen da han varmet opp langs sidelinja på klubbens ærverdige stadion. Foto: NTB Vis mer

Også Mundo Deportivo skriver om Haaland-begeistringen.

- Lewandowski ble sittende på benken, mens Haaland dro folk til vanvidd da han startet oppvarmingen … for City, skriver avisa.

MUNTERT GJENSYN: Erling Braut Haaland og Robert Lewandowski var de største profilene i tysk fotball. Nå er de stjerner i Manchester City og Barcelona. Foto: NTB
MUNTERT GJENSYN: Erling Braut Haaland og Robert Lewandowski var de største profilene i tysk fotball. Nå er de stjerner i Manchester City og Barcelona. Foto: NTB Vis mer

Etter Haalands tilstedeværelse på Camp Nou var det naturlig at han ble et stort tema for den spanske pressen. Under det veldig populære TV-programmet «El Chiringuito» viet de mye tid til nordmannen.

Den anerkjente agenten Pedro Bravo var til stede i studio, og hevdet at Haaland fort kunne ha endt opp i Barcelona.

- Dersom Barcelona ikke var i den økonomiske situasjonen de var, så er sjansen der for at han hadde gått dit. Han har alltid likt Barcelona, og om det ikke var for denne situasjonen så er jeg overbevist om at han hadde endt der, sa Bravo, til protest fra de andre i studio som mente at det er stor forskjell på dagens Barcelona, og på det Barcelona muligens så som ung.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer