- Regelbrudd håndteres internt

Jan Åge Fjørtoft understreker proffenes ansvar.

(Dagbladet.no): Lørdag kom det rapporter om at Bjørn Helge Riise og andre Lillestrøm-spillere havnet i bråk i en bar på La Manga.

Utløsende årsak skal ha vært at Riise snublet borti noen engelskmenn, som kjente ham igjen etter oppstyret rundt storebror John Arne tidligere i uka.Men i ettertid innrømte Kasey Wehrman at iallfall han brøt Tom Nordlies alkoholforbud. Treneren overlot til manager Jan Åge Fjørtoft å håndtere saken, noe han nå har gjort.

- Det er ingenting som tyder på at noen fra LSK startet bråket i baren. Og når en av våre spillere angripes, forventer jeg faktisk at de andre stiller opp for han. LSK har totalforbud for bruk av alkohol på reiser. Konsekvenser av brudd på våre interne regler vil bli tatt hånd om internt, skriver Fjørtoft på Lillestrøms hjemmesider.

- Spillere som ikke tilfredsstiller våre krav, påfører seg selv den strengeste straffen: Vi satser på andre spillere, legger han til.

- Kunne valgt et annet tidspunkt for karaoke

Om Bjørn Helge Riises rolle i hendelsene, skriver manageren følgende.

- Det som er helt klart er at vi ikke kan straffe noen for at de heter Riise til etternavn. At Bjørn Helge muligens burde valgt et annet tidspunkt og sted for å synge karaoke, er en annen diskusjon. Men ingen LSK-regler skiller i forhold til den enkeltes etternavn, skriver fotballederen.

Han mener at mediene er for opptatt av å finne fram til skyldige, samtidig som han understreker ansvaret spillerne må ta.

DRAKK ALKOHOL: Kasey Wehrman innrømte å ha brutt Lillestrøms alkoholforbud på La Manga. - Konsekvenser av brudd på våre interne regler vil bli tatt hånd om internt, skriver manager Jan Åge Fjørtoft. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
DRAKK ALKOHOL: Kasey Wehrman innrømte å ha brutt Lillestrøms alkoholforbud på La Manga. - Konsekvenser av brudd på våre interne regler vil bli tatt hånd om internt, skriver manager Jan Åge Fjørtoft. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

- Vi er svært opptatt av at LSK sine spillere og ledere skal være gode ambassadører for klubben. Lønningene i norsk fotball har økt kraftig de siste årene. Med det økes også forpliktelsene til den enkelte ansatt i en fotballklubb, påpeker Fjørtoft.

Dette var også mye av Erik Solérs poeng da han i går utdypet hvorfor han mener norsk toppfotball har et alkoholproblem.

Da han første gang tok opp denne problemstillingen, satt Fjørtoft ved hans side i TV3s Champions League-studio.

- Har hatt nok med vårt eget

- Mange, mange norske toppspillere nyter alkohol når de ikke skulle gjort det. Hvis vi tror at Norge er så flinke, kan jeg herved avkrefte det. Dette må ryddes opp i, sa Solér på direktesendt TV. 

I går ville han ikke si noe om Lillestrøm-saken spesielt, annet enn at:


- Jeg er sikker på at Jan Åge Fjørtoft håndterer denne saken på en god måte.

Dette har han nå altså gjort, men han vil ikke kaste seg inn i debatten Solér har dratt i gang.


- Vi har hatt nok med vår egen sak her, sier «Fjøra» til Dagbladet.no.
 

Den tidligere landslagsspilleren avviser også å kommentere det han skriver på Lillestrøms hjemmesider i dag.

- I denne saken kommuniserer vi via hjemmesidene, sier han kort.

KRITISK: Jan Åge Fjørtoft mener Bjørn Helge Riise kanskje kunne ha funnet et bedre tidspunkt og sted for å synge karaoke. Men spilleren slipper ris.