Regelen som skulle tatt seieren fra Liverpool: «Moralsk offside»

- De surrer med det hvert år og ingenting blir bedre.

STRAFFBAR OFFSIDE: Philippe Coutinhos høyrebein, her strukket ut i et forsøk på å nå innlegget fra venstre, skulle frarøvet Christian Benteke vinnermålet på bakre stolpe. Foto: CARL RECINE / REUTERS / NTB SCANPIX
STRAFFBAR OFFSIDE: Philippe Coutinhos høyrebein, her strukket ut i et forsøk på å nå innlegget fra venstre, skulle frarøvet Christian Benteke vinnermålet på bakre stolpe. Foto: CARL RECINE / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var mange som fikk vist at de har lest seg opp på de nye offside-bestemmelsene i Premier League i går, da Liverpools vinnermål mot Bournemouth ble avslørt som «skulle vært annullert»

Philippe Coutinhos forsøk på å nå innlegget fra venstre var en handling som utløste ulovlig offside - og dermed skulle Christian Bentekes bejublede avslutning ved bakre stolpe aldri vært mål.

De nye bestemmelsene er ytterligere presiseringer av regelendringene vi i Norge har spilt med helt siden 1. januar 2014, uten at disse noen gang har vært utpreget enkle å ha full kontroll på.

Vanskelig - Poenget er at spilleren må være så nærme å treffe ballen at posisjonen hans forstyrrer en motstander, sier tidligere dommersjef Rune Pedersen til Dagbladet.

Han har forsøkt å forklare oss dette før.

- Det at han prøver i seg selv er ikke nok. Hvis forsøket er dømt til å mislykkes, ved at det er umulig for ham å nå ballen, for eksempel, er det ikke straffbar offside. Det er summen av det han gjør, summen av omstendighetene som teller. Det er dette som gjør offside ganske vanskelig om dagen, sier Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.