SETTER SPØRSMÅLSTEGN: NISO-leder Joachim Walltin er usikker på om det er behov for et regelverk som det Kjetil Rekdal har utarbeidet for "nye" VIF. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
SETTER SPØRSMÅLSTEGN: NISO-leder Joachim Walltin er usikker på om det er behov for et regelverk som det Kjetil Rekdal har utarbeidet for "nye" VIF. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

- Regelverket er i grenseland

NISO om Rekdals 15 punkter for VIF-spillerne.

• Ronny Johnsen i går: - Snusforbud har han innført nå, fordi han selv har slutta

(Dagbladet): Leder i NISO, Joachim Walltin, mener Vålerenga beveger seg i grenseland med sitt nye regelverk.

Kjetil Rekdals 15 punkter i regelheftet «Jeg spiler for Vålerenga» ble publisert i Dagbladet i går.

Leder i spillerforeningen NISO, Joachim Walltin, forteller at retningslinjer i klubber ikke er noe nytt.

I grenseland
- I utgangspunktet er det ikke uvanlig med retningslinjer verken i fotballklubber eller hos andre arbeidsgivere. Reglene her er stort sett greie, men noen er kontroversielle og i grenseland. Og i NISO stiller vi spørsmål til om det er behov for dette.

Punkt 11 og 12, som handler om fritid og alkoholforbud, er reglene som får Walltin til å reagere. Under punkt 11 er teksten slik:

Fritid. Spillere skal i kampsesongen ikke være ute etter kl 24.00. Søknad om lenger utetid skal gis sportslig administrativ leder Stein Hoff.

- Tanken er sikkert at man ikke skal være ute etter midnatt i helgene, kombinert med alkohol. Men å gå tur med bikkja eller samboeren etter tolv, må være lov. Men det regner vi kanskje med at det er.

Virker bastante
Når det gjelder punkt 12, som krever alkoholforbud gjennom sesongen, er Walltin skeptisk.

- Alkohol er ikke forenlig med toppidrett, og vi er selvsagt helt enig i at spillerne skal oppføre seg som profesjonelt. Men å ta seg et glass vin til maten, om det er lenge til kamp, er det forbudt? spør Walltin og legger til:

- Det kan hende reglene virker mer bastante enn de er.

- Skaper fallhøyde
NISO-lederen reagerer også på at kjørereglene offentliggjøres. Noe han ikke opplevde da han selv spilte på toppnivå.

- Jeg er vant til at kjøreregler holdes internt. Når de nå går ut med dette offentlig, kan det skape stor fallhøyde. Klanen og andre vil kanskje overvåke og følge med på alt spillerne gjør.

- Men jeg kjenner Stig-Ove Sandnes som en skikkelig fyr, og jeg forutsetter at de vil håndtere dette ordentlig. Det er stort sett bare å bruke sunn fornuft, men noen av reglene er kontroversielle, det er ingen tvil om det, sier Walltin.

FORBUD: Kjetil Rekdal har tatt jerngrep i Vålerenga med et regelverk på 15 punkter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORBUD: Kjetil Rekdal har tatt jerngrep i Vålerenga med et regelverk på 15 punkter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer