Reginiussen sendte Ranheim ett steg nærmere eliten

Ranheims Mads Reginiussen pådro seg et overtråkk i kvalifiseringskampen mot Mjøndalen, men spilte videre og ble til slutt matchvinner. Trønderne vant 2-1.

JUBEL: Ranheim-spillerne hadde grunn til å juble på bortebane søndag. Bruntrøyene fra Mjøndalen ble slått med 2-1. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
JUBEL: Ranheim-spillerne hadde grunn til å juble på bortebane søndag. Bruntrøyene fra Mjøndalen ble slått med 2-1. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dermed lever håpet om spill i Eliteserien for Ranheim. Reginiussen og co. får nå retten til å møte laget som ender tredje sist i Eliteserien. Vinneren der spiller på øverste nivå neste sesong.

Ranheim tok ledelsen etter 16 minutters spill. Michael Karlsen satte en retur i mål, noe som ga bortelaget en kjempestart på matchen. Kort tid i forveien hadde Mjøndalens Christian Gauseth en ball i mål, men assistentdommeren vinket for offside. Plutselig var det i stedet trønderne som kunne juble for ledelse.

MIF-utligning

Sondre Sørløkk fikk en god mulighet til å sende Ranheim opp i 2-0 etter fint kombinasjonsspill med målscorer Karlsen, men førstnevntes avslutning gikk i nettveggen.

Etter en drøy times spill var det hjemmefansen som kunne juble. Amahl Pellegrino skar inn fra venstre og avsluttet i en Ranheim-forsvarer, men plukket opp nedfallsfrukten og plasserte inn utligningen for Mjøndalen.

Noen minutter tidligere hadde Ranheims Mads Reginiussen, lillebror av Rosenborg-stopper Tore, deiset i bakken etter det som så ut som et stygt overtråkk. 29-åringen klarte å fortsette etter behandling på sidelinjen, noe bortefansen sa seg rimelig godt fornøyd med ti minutter før slutt. Da ble altaværingen spilt alene mot MIF-keeper Sosha Makani, noe han taklet på utmerket vis. Reginiussen plasserte ballen trygt nede i venstre hjørne.

Stanget og stanget

Hjemmelaget kjempet og kjempet for utligning på tampen. Innbytter Andreas Hellum fikk en fin mulighet noen minutter etter Reginiussens scoring, men Ranheim-keeper Even Barli hadde kontroll.

MIF-trener Vegard Hansen kastet innpå Vamouti Diomande i jakten på nok en utligning, men det ville seg ikke for bruntrøyene. Ranheim holdt unna. Etter hektiske sluttminutter slapp bortelaget jubelen løs. Nå venter en voksen oppgave i kvalifiseringsfinalen.

Ranheim fant akkurat riktig tidspunkt å slå MIF på. I seriespillet vant Mjøndalen 3-0 hjemme mot trønderne, mens det ble 1-1 på Ranheims hjemmebane i juni.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer