<strong>REDDET POENG:</strong> Rosenborg styrte mot null poeng i Europa League, men i det 86. minutt sikret Reginiussen ett poeng for trønderne. Foto: Robert Michael / AFP / NTB Scanpix
REDDET POENG: Rosenborg styrte mot null poeng i Europa League, men i det 86. minutt sikret Reginiussen ett poeng for trønderne. Foto: Robert Michael / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Rosenborg spilte 1-1 mot RB Leipzig

Reginiussen stanget tysk storhet ut av Europa

Tore Reginussen sørget for ett Rosenborg-poeng mot RB Leipzig. Dermed er Celtic videre i Europa League, mens den tyske storheten er ute av det gjeve selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Scoringen og poenget var alt annet enn fortjent, men Rosenborg kunne glede seg over at trønderklubben slapp å stå helt tomhendt igjen etter sesongens gruppespill.

For det tyske hjemmelaget var det sene baklengsmålet skjebnesvangert. Reginussens heading hjalp Celtic til 16-delsfinale på RB Leipzigs bekostning. RBKs stopperveteran satte hodet på et frekt innlegg fra Birger Meling.

Rosenborg kunne lett tapt med stygge sifre om det ikke hadde vært for eminente André Hansen. Målvakten sto nok en gang en praktkamp mellom stengene. Spesielt redningen hans sju minutter før 1-1-målet var det høy klasse over.

Da greide Hansen å nekte Yussuf Poulsens scoring med baksiden av låret.

I en bue

Etter en time sto han også i veien for dansken. Med en fingertupp fluktet han ballen i stolpen og ut.

To minutter ut i annen omgang scoret Matheus Cunha målet som lenge lå an til å sende RB Leipzig videre til cupspillet sammen med gruppevinner Salzburg, som fikk med seg 2-1-seier i bortemøtet med Celtic i Glasgow. Via Reginiussen sendte Cunha ballen i en bue over Hansen.

De tyske vertene burde scoret langt mer. Allerede etter to minutter kom Jean-Kévin Augustin til en kjempesjanse, men forsøket fra seks meter gikk ikke innenfor Hansens målstenger.

Mager trøst

Rosenborg spilt tamt og skapte nesten ikke noe som helst den første timen, men i det 71. minutt viste Samuel Adegbenro at trønderne hadde litt å komme med likevel. Kun en god redning fra Yvon Mvogo nektet RBK utligning.

Kvarteret senere skulle den komme. Reginiussens vakre hodestøt ga trønderlaget en liten opptur i europaligaavslutningen. I høst har Rosenborg blitt herjet med i så å si alle gruppekamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer