Reginiussen til Blackburn på søndag

For legesjekk og samtaler.

DNIPROPETROVSK/OSLO (Dagbladet.no): Tromsø-midtstopper Tore Reginiussen er et godt stykke på vei til å bli Norges neste Premier League-eksport.

Kommende søndag reiser 22-åringen til Blackburn for å avvikle samtaler og medisinsk test, melder Tromsø på egne hjemmesider i ettermiddag.

- Jeg skal dit en tur på søndag, men ingenting er avgjort. I utgangspunktet har de lyst til å se nærmere på meg og hilse på, så får vi se etter det hvor aktuelt det blir, sier Reginiussen til Dagbladet.no.

Ikke prøvespill

TIL-midtstopperen skal først og fremst gjøre seg kjent med forholdene i Lancashire-klubben, og det er ikke snakk om å prøvespille for kontrakt.

- Jeg kommer til å legge fotballskoene i bagen, men i utgangspunktet er det ikke snakk om noe treningsopphold. Blackburn har sett meg en del ganger, og nå ønsker de å møte meg ansikt til ansikt, forteller Reginiussen.

Han legger likevel på ingen måte skjul på at muligheten til å bli lagkamerat med Morten Gamst Pedersen frister.

- Først må Blackburn legge inn et bud, men jeg har veldig lyst. Det er Premier League jeg har fulgt mest med på, og det vil være en stor drøm.

ETTERTRAKTET: Tore Reginiussen har hatt et løfterikt år på fotballbanen. Nå kan Alta-gutten krone oppturen med Premier League-spill i Blackburn. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
ETTERTRAKTET: Tore Reginiussen har hatt et løfterikt år på fotballbanen. Nå kan Alta-gutten krone oppturen med Premier League-spill i Blackburn. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

- Det vil være en ekstra trygghet å ha Morten der, særlig i starten når man ikke kjenner noen andre i troppen, understreker Reginiussen overfor Dagbladet.no.

Må selge

Tromsø er i en presset økonomisk situasjon og har budsjettert med 16 millioner kroner i spillersalg. Det kan et salg av Reginussen dekke inn alene.

Tidligere har det blitt spekulert i en overgangssum på over 30 millioner kroner for altaværingen, men Reginiussen selv tror ikke Blackburn må strekke seg så langt.

- De trenger nok ikke gå så høyt. Jeg har ett år igjen av kontrakten, og Tromsø må selge, påpeker Reginiussen.

Vil legge til rette

Fra klubbhold vil man legge til rette for at midtstopperen skal få oppfylt Premier League-drømmen.

- Vi unner Tore den muligheten han nå får, sier administrerende direktør Tom Bendiksen til TIL.no.

Reginiussen til Blackburn på søndag