Reginiussen tilbake på landslaget

Drillo har valgt 22 mann til de viktige kvalikkampene.

TILBAKE: Tore Reginiussen fikk ikke være med mot Sverige sist, men er tilbake i Drillos tropp nå.  
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TILBAKE: Tore Reginiussen fikk ikke være med mot Sverige sist, men er tilbake i Drillos tropp nå. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Stefan Johansen kåret til banens beste? Av hvem da? spurte en overrasket Drillo etter 2-4-tapet for Sverige for snart to uker siden.

Johansen fikk en verst mulig start i debuten med en grusom feilpasning, men spilte seg opp og inn i folkets hjerter i løpet av kampen, og har senere fortsatt dominansen i hjemlig tippeliga.

I dag tok landslagssjef Egil Olsen ut troppen som skal møte Kypros og Sveits i to altavgjørende kvalikkamper 6. og 10. september, og Stefan Johansens rolle i den troppen blir et åpenbart samtaletema.

Johansen er tatt ut, men flere konkurrenter er også inne nå, blant andre Ruben Yttergård Jenssen.

Markus Henriksen er vraket og skal spille U21-fotball, mens Rosenborgs Tore Reginiussen er tilbake i Drillos tropp.

22 spillere er klare, landslagssjefen kan ta ut én til etter behov:

Rune Almenning Jarstein, André Hansen, Ørjan Nyland, Moa Abdellaoue, Fredrik Semb Berge, Daniel Braaten, Magnus Wolff Eikrem, Omar Elabdellaoui, Tarik Elyounoussi, Vegard Forren, Ardian Gashi, Brede Hangeland, Tom Høgli, Ruben Yttergård Jenssen, Stefan Johansen, Joshua King, Magnus Lekven, Håvard Nordtveit, Marcus Pedersen, Tore Reginiussen, Espen Ruud, Aleksander Søderlund.

Egil Olsen sier Markus Henriksen fort ville måttet regne med å sitte på benken på a-landslaget, derfor slippes han til Tor Ole Skullerud.

- Det viktigste er det han har prestert på landslaget i det siste. Jeg følger også med kampene han spiller på landslaget sitt. Hadde han vært med i troppen, hadde han blitt sittende på benken. Da er det bedre at han spiller på et U-lag. Litt under pari prestasjoner er grunnen, sier Drillo, som også har fulgt formspillere som Ola Kamara tett i det siste.

- Moa er selvskreven. Søderlund scorer jevnt og trutt for Rosenborg, og vi har en spennende spiller i Marcus Pedersen. Men Kamara er vurdert. Det er flere formspillere, spisser, som ligger tett oppunder. Det gjelder Kamara og en gammel gubbe som Frode Johnsen, som er Tippeligaens beste hodespiller tallmessig, sier landslagssjefen

Norge er nummer fire med åtte poeng i gruppe E, med fire kamper igjen å spille. Sveits topper med 14 poeng, mens Norges førstkommende motstander Kypros ligger sist med fire.