Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tore Reginiussen om Rosenborgs svake seriestart

Reginiussen varsler tøffere tak: - Hvis ikke blir det trøbbel

Rosenborg går inn i et tøft kampprogram etter en svak seriestart.

SERIESTART: Tore Reginiussen og hans Rosenborg er regjerende seriemester, men har ikke fått en optimal start på årets sesong. Det har kun blitt ett poeng på to kamper, og nå sier midtstopperen at det er på tide å ta på arbeidshanskene. Foto: NTB scanpix/Wold, Ole Martin
SERIESTART: Tore Reginiussen og hans Rosenborg er regjerende seriemester, men har ikke fått en optimal start på årets sesong. Det har kun blitt ett poeng på to kamper, og nå sier midtstopperen at det er på tide å ta på arbeidshanskene. Foto: NTB scanpix/Wold, Ole Martin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtlige tabelltips før sesongen slo fast det samme: Rosenborg vinner igjen.

Trønderne har vunnet serien de tre siste åra i overbevisende stil, og under Kåre Ingebrigtsens ledelse har laget virket utilnærmelig.

Derfor er det for mange overraskende at laget bare står med ett poeng så langt. Kun to kamper er spilt, og Rosenborg er fortsatt suveren favoritt til å bli seriemester, men Tore Reginiussen er ikke fornøyd med hva laget har vist så langt.

- Vi har fått oss et par smekker nå, og det har blitt lite poeng. Vi ser at det er ingenting som kommer til å gå av seg selv i år heller, og vi er avhengig av å være på vårt beste hver kamp. Hvis ikke blir det trøbbel i Eliteserien, mener han.

I årets første kamp ble det tap 1-0 for Sarpsborg, mens Kristiansund berget uavgjort på Lerkendal ti minutter før full tid i andre runde.

- På med arbeidshanskene

Reginiussen startet karrieren i hjembyen Alta, før han etablerte seg på øverste nivå i Tromsø. I samme periode fikk midtstopperen sjansen på landslaget for første gang, og også ti år seinere er han blant Lars Lagerbäcks utvalgte.

Etter å ha prøvd lykken i Schalke, Lecce og Odense i Danmark, returnerte Reginiussen til norsk fotball og Rosenborg i 2012.

Her har han vært med på suksessen de siste åra, og altaværingen mener at Rosenborg har kvalitetene som skal til for å fortsette gullfangsten. Reginiussen er likevel klar på at det allerede nå er på tide å snu kjerringa.

- Nå er det på tide å dra på arbeidshanskene og gjøre jobben. Det har vært litt tilfeldigheter så langt, spesielt i den første kampen der det ble litt snø og ikke noe rom for finspill. Det er ikke optimalt for oss. Samtidig må vi lære oss å håndtere det og ta poeng i de kampene også. Vi må ta krigen i de kampene der ikke alt flyter, maner han.

- Den tøffeste motstanderen

ELITESERIEN 2018: Dagbladet har tippet Eliteserien 2018. Journalist Endre Lübeck har med seg Dagbladets kommentator Morten Pedersen, Sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen, Lillestrøms Erling Knudtzon og talentspeider Stig Marius Torbjørnsen i studio for å komme frem til hva som blir fasit når Eliteserien til høsten er ferdigspi... Vis mer

I første kamp etter landslagspausen venter en tøff bortekamp mot Odd. Deretter kommer Molde på besøk til Trondheim.

- Det er ikke grunn til bekymring enda, men det er klart at vi har noe tøffe kamper framover. Det er en viktig periode, der vi er avhengig av å hente bra med poeng, mener Reginiussen.

Rivalen fra Møre og Romsdal har startet sesongen med to seire, og 31-åringen tror Molde kan bli en arg konkurrent gjennom sesongen.

- De har fått en veldig god start, har et bra lag og en bra tropp, og er helt sikkert sulte på å være med i toppen og kjempe om gullet. Jeg tror fort at de kan bli den tøffeste motstanderen.

- Det er bare spilt to av 30 kamper, og mye kan skje. Vi er ikke så opptatt av konkurrenter og andre lag, for vi vet at hvis vi er på vårt beste fra nå og resten av sesongen, blir vi vanskelig å slå. Selv om vi har fått en litt trang start, legger han til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!