Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Regisserer sin egen undergang

Aalesund får slakt etter en ellevill omgang mot Odd.

ELITESERIEN: Odd gikk av med seieren etter en spenningsfylt kamp stappfull av action. Vis mer
  • Odd - Aalesund 3-2 (2-2)

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Aalesund har hatt en bekmørk start på Eliteserien 2020. Etter ni spilte kamper står de uten seier, og har sluppet inn hele 29 mål. Det er stygge tall, og desidert mest i ligaen.

Det ser ut til å få en fortsettelse lørdag kveld. Aalesund fikk en blytung start med to straffespark mot og en utvisning før pause. Aalesund var sterke og svarte to ganger, men røk til slutt på nok et tap og fortsetter ei tung rekke.

Fotballeksperter gir Aalesund slakt i sosiale medier.

- Helt utrolig hvordan Aalesund helt selv regisserer sin egen undergang, skriver TV 2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter.

- Nå må jeg føle med Bohinen. Spillerne ønsker faktisk ikke å spille i Eliteserien. For noen idiotiske valg de tar, mener Eurosport-ekspert Joacim Jönsson.

- Nå føler jeg med Lars Bohinen. Det Aalesund driver med i Skien nå hadde gitt medaljer i åpent nordisk mesterskap i dumhet, mener Lars Tjærnås.

Skuffet

Lars Bohinen er en skuffet mann når Dagbladet snakker med ham etter kampen.

- Hva skal jeg si, sier Lars Bohinen til Dagbladet.

- Vi gir det bort. Igjen. Vi gir dem to straffespark, helt unødvendig. Det er nesten ikke til å tro. Og når vi nesten har en liten mulighet til å få litt flyt så går corneren på innsida av stanga og ut. Og så vinner de på selvmål på overtid.

- Men selv om det er mørkt er det positive ting å ta med seg?

- Ja, men det hjelper ikke. Jeg føler det har vært positive ting i hver kamp, men det betyr lite når vi taper. Og det er det som er så tungt, det spiller liksom ingen rolle hva vi gjør. Vi taper.

Tidlig kalddusj

Aalesund fikk en blytung start på kampen da Odd fikk straffespark etter bare ti minutters spill. Oddbjørn Lie rev Tobias Lauritsen ned i feltet, og fikk straffe mot. Førstnevnte pådro seg for øvrig også et gult kort.

Lauritsen tok straffen selv, og satte den trygt i mål bak Aalesund-keeper Gudmund Kongshavn.

Aalesund ble like fullt tidvis rundspilt når Odd skrudde opp tempoet.

Likevel klarte Aalesund å slå tilbake, litt ut av ingenting. Odd hadde vært desidert best, men Aalesund fikk likevel full uttelling for sitt første angrep i kampen.

Simen Bolkan Nordli kunne sette ballen i mål bak en Sondre Rossbach som burde plukket den.

To straffespark

Det var høy temperatur på gresset innledningsvis i oppgjøret - og Aalesund fikk en smell da David Olafsson pådro seg to gule kort på et lite minutt. Dermed måtte Aalesund spille 70 minutter med 10 mann.

RØD: David Olafsson ble utvist. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
RØD: David Olafsson ble utvist. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Etter 30 minutter skapte imidlertid Kongshavn et nytt straffespark mot. Han misset på et hjørnespark, og jaktet ballen selv - og går rett inn i en takling på Lauritsen. Lauritsen måtte ut med det som var et beinbrudd.

- Det var nok litt ønsketekning der og da, men jeg føler at jeg titter på ballen. Det er helt feil. Jeg så ikke at det var en mann der. Men når jeg hører at han har knekt foten, så får jeg helt vondt i magen, forklarer Kongshavn overfor Eurosport i pausen.

Espen Ruud satte straffesparket kontant i mål, og sendte med det Odd i ledelsen på ny.

Men Aalesund hadde fightervilje, og var dødelig effektive når de først slapp til. Det gjorde at de igjen utliknet rett før pause. Parfait Bizoza curlet ballen lekkert opp i lengste hjørne fra 15 meter.

Kampen var jevnspilt store deler av andre omgang, men Odd fikk en scoring annullert med ti minutter igjen. Heldig for Telemark-laget så satte Aalesund ballen i eget nett ett minutt før full tid.

Og påførte seg selv et nytt tap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!