Regjerende NBA-mester ansetter kvinnelig trener

Becky Hammon er historisk.

 ANSATT:  Becky Hammon er ansatt som assistenttrener hos NBA-laget San Antonio Spurs. Foto: AP Photo/Eric Gay/NTB Scanpix.
ANSATT: Becky Hammon er ansatt som assistenttrener hos NBA-laget San Antonio Spurs. Foto: AP Photo/Eric Gay/NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): NBA-laget San Antonio Spurs har ansatt Becky Hammon som assistenttrener. Det annonserte klubben i dag.

Hammon blir dermed den første damen i historien som er ansatt i en slik rolle - med lønn.

Russisk 37 år gamle Hammon har en lang basketballkarriere å se tilbake på. Hun vokste opp i USA, men i 2008 fikk hun russisk statsborgerskap. Hun spilte OL for Russland i både 2008 og 2012.

Hun spilte for WNBA-laget San Antonio Stars, før hun la opp etter 16 sesonger. Seks ganger har hun blitt tatt ut på ligaens All Star-lag.

- Jeg ser fram til at Becky Hammon blir en del av vårt trenerteam, sier Spurs-trener Gregg Popovich ifølge USA Today.

- Etter å ha sett henne jobbe med laget forrige sesong, er jeg sikker på at hennes basketball-IQ, arbeidsmoral og sosiale ferdigheter vil gi oss et løft, fortsetter treneren.

Var med i fjor Hammon blir den andre damen som får en slik jobb i verdens beste basketballliga. Lisa Boyer var assistent i Cleveland Cavaliers i 01-02. Hun var ikke med på lagets bortekamper, og mottok heller ikke lønninger.

Popovich fant i fjor ut at Hammon ønsket en trenerjobb, og lot hun være med laget under fjorårssesongen. Da gikk laget helt til topps i NBA-sluttspillet.