Regjeringen ønsker Myhrvold som IOK-medlem

Den norske regjeringen ønsker å fremme idrettspresident Arne Myhrvold som arvtaker til Jan Staubo i Den internasjonale olympiske komitè (IOK), melder NRK Dagsrevyen.

Det går fram av et oppsiktsvekkende brev kulturminister Anne Enger Lahnstein har sendt til IOK-president Juan Antonio Samaranch. I brevet ber kulturministeren IOK velge Arne Myhrvold som nytt norsk medlem etter Jan Staubo. Det samsvarer med beslutningen et samlet styre i NIF foretok for to uker siden.

  Jan Staubo selv og det andre norske IOK-medlemmet, Gerhard Heiberg, går inn for Petter Rønningen som nytt medlem.

Misforstår

«Den norske olympiske komité har gitt sin president Arne Myhrvold full støtte som den eneste norske kandidaten til å bli det neste IOK-medlemmet i Norge. Jeg håper at du (Samaranch) vil vurdere rådet fra Den norske olympiske komité. Å velge Hr. Myhrvold vil styrke det gode forhold mellom IOK og den norske idrettsbevegelsen», står det i brevet ifølge Dagsrevyen.

  Jan Staubo, som har vært IOK-medlem siden 1966, har besluttet å trekke seg fra vervet. I neste uke velger IOK hvem som skal få plassen etter ham. Staubo ønsker ikke at politikerne blander seg inn i idrettens prosesser, og han tror Regjeringen misforstår vervets art.

  - Vi snakker her om IOKs representant i Norge, ikke omvendt. Det må gjøres klinkende klart, sier Staubo til Dagsrevyen.

  Kulturpolitisk talskvinne fra Arbeiderpartiet, Grethe Fossum, sier til Dagsrevyen at regjeringen bruker de frivillige idrettsorganisasjonene i et politisk spill ved henvendelsen til IOK.

(NTB)