Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen ønsker Myhrvold som IOK-medlem

Den norske regjeringen ønsker å fremme idrettspresident Arne Myhrvold som arvtaker til Jan Staubo i Den internasjonale olympiske komitè (IOK), melder NRK Dagsrevyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av et oppsiktsvekkende brev kulturminister Anne Enger Lahnstein har sendt til IOK-president Juan Antonio Samaranch. I brevet ber kulturministeren IOK velge Arne Myhrvold som nytt norsk medlem etter Jan Staubo. Det samsvarer med beslutningen et samlet styre i NIF foretok for to uker siden.

  Jan Staubo selv og det andre norske IOK-medlemmet, Gerhard Heiberg, går inn for Petter Rønningen som nytt medlem.

Misforstår

«Den norske olympiske komité har gitt sin president Arne Myhrvold full støtte som den eneste norske kandidaten til å bli det neste IOK-medlemmet i Norge. Jeg håper at du (Samaranch) vil vurdere rådet fra Den norske olympiske komité. Å velge Hr. Myhrvold vil styrke det gode forhold mellom IOK og den norske idrettsbevegelsen», står det i brevet ifølge Dagsrevyen.

  Jan Staubo, som har vært IOK-medlem siden 1966, har besluttet å trekke seg fra vervet. I neste uke velger IOK hvem som skal få plassen etter ham. Staubo ønsker ikke at politikerne blander seg inn i idrettens prosesser, og han tror Regjeringen misforstår vervets art.

  - Vi snakker her om IOKs representant i Norge, ikke omvendt. Det må gjøres klinkende klart, sier Staubo til Dagsrevyen.

  Kulturpolitisk talskvinne fra Arbeiderpartiet, Grethe Fossum, sier til Dagsrevyen at regjeringen bruker de frivillige idrettsorganisasjonene i et politisk spill ved henvendelsen til IOK.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!