Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Regjeringen støttet Tromsø-OL

Ikke bare Haga. Nå skal de vurdere statsgaranti.

• Dagbladet 29. mars 2007: Fem statsråder støtter Tromsø

(Dagbladet.no): Kommunalminister Åslaug Haga (Sp) høstet sterk kritikk da hun gikk ut og støttet Tromsø-OLs kandidatur i den nasjonale kampen mot Trondheim og Oslo.

Nå kan NRK avsløre at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og andre Tromsø-støttespillere i og rundt regjeringen jobbet aktivt for at ishavsbyen skulle bli valgt.

- Kolberg- og Egeberg-plan

Valget av Norges kandidat var egentlig et valg idretten sjøl skulle ta, ut fra en vurdering av hvilken by som kunne gjøre det best i internasjonal konkurranse.

I stedet skal det ha vært kontakt mellom tidligere generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF), Ivar Egeberg - nå i generalsekretær i Senterpartiet - og Martin Kolberg, Arbeiderpartiets mektige partisekretær.

I fellesskap jobbet de angivelig med en løsning der Støre skulle ta til orde for OL i Tromsø, men dette ble stoppet av Statsministerens kontor (SMK).

I stedet ble Haga satt til å komme med utspillet, ifølge NRKs opplysninger.

MED TROMSØ-PIN: Trond Giske fikk en Tromsø 2018-pin søkerens daglig leder Bjørge Stensbøl da regjeringen, ved kulturministeren, fikk overlevert Tromsøs søknad om å få arrangere OL. Men hadde statsråden da allerede jobbet aktivt for ishavsbyens kandidatur? Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
MED TROMSØ-PIN: Trond Giske fikk en Tromsø 2018-pin søkerens daglig leder Bjørge Stensbøl da regjeringen, ved kulturministeren, fikk overlevert Tromsøs søknad om å få arrangere OL. Men hadde statsråden da allerede jobbet aktivt for ishavsbyens kandidatur? Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

Sterke reaksjoner

De nye opplysningene vekker sterke reaksjoner hos de andre søkerne.

- Saken var avgjort. Oslo og Trondheim har brukt et tjuetalls millioner på søknader som reelt sett ikke hadde noen sjanse. Trondheim og Oslo er ført bak lyset, sier Trondheims OL-general Marvin Wiseth til statskanalen.

- Dette er uryddig og uproft, sier Oslos byrådsleder Erling Lae til Dagsrevyen.

I løpet av året skal regjeringen vurdere om de skal gi statsgaranti til et Tromsø-OL i 2018 - et arrangement de sjøl skal ha vært med og støttet fra starten av.

image: - Regjeringen støttet Tromsø-OL
image: - Regjeringen støttet Tromsø-OL
SØKNADEN: Her er forsida til Norges idrettsforbunds søknad om statsgaranti for Tromsø-OL i 2018.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media