Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil sikre sport på gratis-TV

OL, cupfinalen og store mesterskap.

VIL HA GRATIS TV-SPORT: Kulturminister Anniken Huitfeldt la i dag fram et høringsforslag der regjeringen foreslår en liste over viktige idrettsbegivenheter som skal sendes på gratis-TV. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
VIL HA GRATIS TV-SPORT: Kulturminister Anniken Huitfeldt la i dag fram et høringsforslag der regjeringen foreslår en liste over viktige idrettsbegivenheter som skal sendes på gratis-TV. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

Regjeringen vil sikre at folk flest får se de største og viktigste sportsbegivenhetene på frie TV-kanaler og sender nå et forslag ut på høring.

Kulturminister Anniken Huitfeldt har listeført en del store sportsbegivenheter, som hun og regjeringen mener er av ekstra interesse for den norske befolkningen.

Det gjelder OL, både sommer og vinter, VM og EM i fotball for menn, og kvalifiseringskamper med norsk deltakelse, VM og EM i håndball for kvinner og norske kvalifiseringskamper, cupfinalen i fotball for menn, VM på ski, både nordiske grener og alpint, Holmenkollen Skifestival og VM i skiskyting.

Regjeringen har registrert at digitaliseringen av TV-mediet har ført til en kraftig økning av antallet betal-TV-kanaler i Norge. Det betyr at deler av den norske befolkningen på stadig flere områder - og særlig innen sportens verden - utelukkes fra å ta del i større arrangementer, fordi de ikke abonnerer på betal-TV-kanaler.

Regjeringen mener at en liste vil sikre at de viktigste begivenhetene blir vist vederlagsfritt på fjernsynskanaler med bred dekning. Det gjelder kanaler som kan mottas av 90 prosent av befolkningen.

Mange land i Europa har allerede innført slike lister. Det gjelder, blant andre, Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

(NTB)