Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil støtte sykkel-VM med 30 millioner

I Bergen i 2017.

VM I NORGE?: Nå kan det bli sykkel-VM i Norge i 2017. Blir Thor Hushovd med, tro? 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VM I NORGE?: Nå kan det bli sykkel-VM i Norge i 2017. Blir Thor Hushovd med, tro? Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Regjeringen vil i revidert nasjonalbudsjett foreslå å bevilge 30 millioner sykkel-VM i Bergen i 2017, opplyser Kulturdepartementet.

Forrige gang VM i landeveissykling ble arrangert i Norge var i Oslo i 1993.

- Sykkel-VM er et stort og spennende mesterskap. Regjeringen ønsker å bidra til at Norge kan være vertsnasjon for enkelte internasjonale idrettsmesterskap gjennom tilskudd til anlegg, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) i en pressemelding.

- Veiene og omgivelsene er allerede på plass. Omkranset av sju fjell og med nærhet til havet kommer det til å bli spektakulært, men vi ser at mesterskapet har særskilte anleggsutfordringer sammenlignet med andre mesterskap, legger Widvey til.

Regjeringens bevilgning skal dekke mesterskapets behov for midlertidige vei-, sikkerhets- og kollektivtiltak i tråd med søknaden, som følge av at mesterskapet vil bruke det eksisterende veinettet. Bevilgningen skal også dekke politiets merkostnader i forbindelse med stenging og regulering av løypetraseene under gjennomføring av rittene, opplyser departementet.

- Vi håper at dette vil bidra til at Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Norges Cykleforbund vinner fram med søknaden overfor Det internasjonale sykkelforbundet, sier kulturministeren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media