Regn skapte trøbbel i Roland-Garros

Tålmodighetsprøve i Paris.

BLØTT: Funksjonærene fikk en jobb med å skuffe vann under dagens French Open-kamper. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephane Mahe
BLØTT: Funksjonærene fikk en jobb med å skuffe vann under dagens French Open-kamper. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephane MaheVis mer

Regnvær satte spilleres og tilskueres tålmodighet på prøve i Grand Slam-turneringen Roland-Garros tirsdag.

Utålmodige tilskuere måtte vente på å slippe inn på banene på en grå dag i den franske hovedstaden med lett regn.

Mandag ble alle oppsatte kamper fullført, men tirsdag ble starten i første omgang utsatt en time slik at ingen kamp kom i gang før 13.15. Etter halvannen times spill kom presenningene ut igjen.

Da var bare tre av 40 oppsatte kamper fullført.

Mennenes verdensener Novak Djokovic var blant dem som måtte vente lenge på sin første kamp i turneringen.

Etter en litt nervøs innledning måtte serberen Djokovic ha tie break for å ta det første settet mot belgieren David Goffin. Derfra og inn ble det 6-4 og 7-5 i de neste settene. Goffin var seig, men klarte aldri å ryste verdenseneren.

I kampen før på centercourten hadde hjemmehåpet Marion Bartoli slitt med å slå ut Olga Govortsova fra Hviterussland. Den franske spilleren klarte å stå imot et par matchballer på stillingen 3-5 i det tredje sett, og vant med 7-5 til slutt.

Tilskuerne får pengene tilbake dersom det blir spilt mindre enn en time tennis i løpet av dagen, mens halvparten av billettpengene refunderes dersom det spilles mellom en og to timer.

I 2018 vil centercourten i Roland-Garros ha bevegelig tak. Australian Open og Wimbledon har allerede bevegelig tak over centercourten.

(NTB)