Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Regner med at alle større arrangementer avlyses

- Vi må vise alle berørte at vi tenker på dem, sier idrettspresident Børre Rognlien.

SAMLING: - Vi føler at idretten kun har positive sider ved seg. Derfor kan den kanskje være med på å hjelpe i denne triste situasjonen, sier idrettspresident Børre Rognlien. 
Foto: Berit Roald / Scanpix
SAMLING: - Vi føler at idretten kun har positive sider ved seg. Derfor kan den kanskje være med på å hjelpe i denne triste situasjonen, sier idrettspresident Børre Rognlien. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettspresident Børre Rognlien regner med at de fleste arrangementene avlyses de kommende dagene. Han vil at idretten skal vise empati og ikke godta at samfunnet lammes.

91 mennesker er lørdag bekreftet døde etter fredagens skytetragedie på Utøya og eksplosjonen i regjeringskvartalet i Oslo.

Norges Fotballforbund har utsatt alle sine kamper i de tre øverste divisjonene denne helgen. Flere andre arrangører avlyser også.

- Jeg regner med at alle større idrettsarrangementer de nærmeste dagene avlyses. Vi ser for oss at arrangørene tar et selvstendig gjennomtenkt standpunkt. Så får vi se til uka hvor vi står. Men heller ikke idretten vil at samfunnet skal lammes av slik terror, absolutt ikke. Akkurat nå er det viktigst å vise omtanke, solidaritet og empati. Vi må vise alle berørte at vi tenker på dem, sier Rognlien til NTB.

Han og resten av toppledelsen i norsk idrett var fredag i hektisk møtevirksomhet.

- Vi var i kontakt med særforbundene som har utenlandstropper i øyeblikket. Vi snakket om at det er helt fritt opp til utøverne om de vil konkurrere eller ikke. I tillegg valgte vi å la utøvere benytte sørgebånd.

- Vi føler at idretten kun har positive sider ved seg. Derfor kan den kanskje være med på å hjelpe i denne triste situasjonen, sier Børre Rognlien.

(NTB)