Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Regner med at Baardsen kommer til å smøre ut sin glede

Riise var forberedt på frifinnelse.

REGNET MED FRIFINNELSE: John Arne Riise var ikke særlig overrasket over at hans tidligere agent, rådgiver og venn Einar Baardsen ble frifunnet for grovt bedragri og grovt underslag i Stavanger tingrett. Oppbudet rundt Riise på dagens landslagstrening var stort. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
REGNET MED FRIFINNELSE: John Arne Riise var ikke særlig overrasket over at hans tidligere agent, rådgiver og venn Einar Baardsen ble frifunnet for grovt bedragri og grovt underslag i Stavanger tingrett. Oppbudet rundt Riise på dagens landslagstrening var stort. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

REYKJAVIK/OSLO (Dagbladet.no): John Arne Riise sa seg ferdig med en broket fortid etter å ha avgitt sin vitneforklaring i Stavanger Tingrett i bedragerisaken mot Einar Baardsen for to uker siden.

I dag falt dommen mot hans tidligere agent, rådgiver og venn - en dom som frifant Baardsen på alle punkter. Det var et utfall som ikke kom overraskende på landslagsspilleren, som forbereder seg i Reykjavik til morgendagens viktige VM-kvalifiseringskamp mot Island.

- Jeg hadde ikke forventet at han ble kjent skyldig. Han gjorde alt for å sverte meg. Det gjennomskuet jeg med en gang. Derfor ville jeg heller ikke gå i ordkrig med ham. Jeg ville ikke være med på de greiene der, sier Riise.

Distanserte seg
Vissheten om at verken rettssaken eller en offentlig skittentøyvask ikke ville føre ham noe nærmere alle pengene han har tapt, førte til at Riise prøvde å distansere seg fra rettsprosessen mot Baardsen. Han så seg aldri som part i saken.

- Hadde jeg visst at han kunne bli dømt, og jeg kunne få igjen penger, hadde jeg engasjert meg mye mer. Men det var ikke tilfelle. Jeg visste at de pengene var tapt. Det er ikke jeg som har tapt en rettsak. Det er påtalemyundighetene og politiet som har tapt. Jeg var bare et vitne i en stor sak, poengterer Riise.

Nå forventer han å se en frifunnet Baardsen i de fleste nyhetskanaler.

- Jeg regner med at Baardsen nå kommer til å smøre ut sin glede. Det får jeg ikke gjort noe med. Mitt ønske var bli ferdig med saken, og det har jeg blitt. Jeg kunne ønsket meg et annet utfall, men det påvirker meg ikke i det hele tatt, forsikrer Roma-proffen.

- Rystet
Mor Berit Riise tar ikke like lett på frifinnelsen som sønnen.

- Jeg er rystet over dommen, sier Berit Riise til TV 2 Sporten.

John Arne Riise forstår morens reaksjon, men var selv forberedt på hva som kom ut av tingrettens behandling.

- Jeg skjønner at mamma er i sjokk, men selv er jeg ikke sjokkert, sier han.

- Han kommer til å slite

John Arne Riises vitnemål i Stavanger Tingrett tegnet et helt annet bilde enn tiltalens påstand, og ble sett på som et nederlag for aktor. John Arne Riises støtte til sin tidligere venn ble tatt godt imot av forsvarer John Christian Elden.

FERDIG MED SAKEN: John Arne Riise understreket at han har sagt sitt siste ord i Baardsen-saken etter i dag.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
FERDIG MED SAKEN: John Arne Riise understreket at han har sagt sitt siste ord i Baardsen-saken etter i dag.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

- Helt perfekt! Det beste vitnet jeg har hatt, sa Elden til Dagbladet.

Riise bryr seg ikke nevneverdig om han gjennom sin vitneforklaring har bidratt til frifinnelsen.

- Jeg er en ærlig person. Jeg fortalte min historie. Jeg har alltid sagt at jeg signerte en del papirer. Jeg har ikke lyst å sitte i en rettssak og lyve og finne på ting. Jeg var ærlig, og visste at det jeg sa kunne få ham frifunnet, sier Riise, som mener at han har større grunn til å se framover enn det Baardsen har grunn til.

- Jeg tror han har fått en smekk. Jeg har mange år igjen som fotballspiller, og kan leve bra på det og har et fantastisk liv foran meg, mens han kommer til å slite. Det er min store glede oppi dette, legger han til.

Siste ord sagt
Han gleder seg også over alle støtteerklæringene han har fått fra forskjellige hold den siste tida.

- Jeg er ganske sikker på at folk vet hva som har skjedd. Jeg fikk 20-30 meldinger fra høyt profilerte mennesker innenfor idrett og politikk der det sto at jeg hadde vokst på dette og at jeg kan gå videre rakrygget og med hodet høyt hevet. Det satte stor pris på, understreker Riise.

Nå er det imidlertid kun fotballen som teller, og derfor stenger landslagsspilleren det utenomsportslige ute.

- Det påvirket meg mot Skottland, for da var det mye dritt, men nå kan jeg bare puste ut og drite i å få mer spørsmål om dette. Det siste jeg sier om denne saken, gjør jeg i dag. Om jeg får spørsmål i etterkant om hans uttalelser, kommer jeg ikke til å kommentere det. Fotball er det som betyr noe for meg, understreker Riise.

- SMØRER UT LETTELSE: John Arne Riise regner med at Einar Baardsen kommer til å smøre ut sin lettelse over frifinnelsen i Stavanger tingrett.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
- SMØRER UT LETTELSE: John Arne Riise regner med at Einar Baardsen kommer til å smøre ut sin lettelse over frifinnelsen i Stavanger tingrett.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media