INGEN UNITED-AMBISJONER: Martin O'Neill er blant navnene som har blit hyppigst nevnt blant sir Alex Fergusons mulige erstattere i Manchester United. Nordiren har imidlertid aldri ofret United-jobben en tanke.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
INGEN UNITED-AMBISJONER: Martin O'Neill er blant navnene som har blit hyppigst nevnt blant sir Alex Fergusons mulige erstattere i Manchester United. Nordiren har imidlertid aldri ofret United-jobben en tanke.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

- Regner med at sir Alex ikke gir seg før i 2033

O'Neill har ingen ambisjoner om å ta over United.

||| Ligacupfinalen direkte i fotballstudio fra klokka 16.

(Dagbladet): 68 år gamle sir Alex Ferguson avfeier kontant alt snakk om pensjonsplaner når han blir konfrontert med temaet, men det rokker likevel ikke ved det faktum at skotten er i en alder der de fleste ville lent seg tilbake i stresslessen og tatt livet med ro.

Derfor vil det alltid være spekulasjoner om hvem som kommer til å ta over managerjobben i Manchester United den dagen Ferguson sier seg mett på fotball.

Blant navnene som har blitt nevnt hyppigst siden Ferguson opprinnelig annonserte sin avgang sommeren 2002, er den 10 år yngre Martin O'Neill. Nordiren har gjennom sitt virke i Leicester, Celtic og Aston Villa opparbeidet seg et rykte som en av de beste britiske managerene i bransjen.

Søndag ettermiddag står han ansikt til ansikt med Ferguson og Manchester United i Aston Villas første Wembley-opptreden på 10 år.

- At jeg står overfor sir Alex Ferguson utgjør ingen forskjell. Det faktum at vi er i en Wembley-finale, er motivasjon nok til at man ønsker å gjøre sitt aller beste, og vise hva man er god for. Når finalemotstanderen er Manchester United og sir Alex, handler det uansett ikke om å ønske å heve seg - det er noe man er nødt til om man ønsker å vinne, poengterer O'Neill overfor The Telegraph.

Villa-sjefen har ingen tro på at det er hans framtidige arbeidsgiver som står i veien for Aston Villas første pokal siden 1996.

- Jeg har aldri tenkt på United-jobben i det hele tatt. Ikke ett eneste sekund, selv ikke da jeg var i Celtic. Det er en avgjøresle som helt og holdent ligger hos sir Alex Ferguson, og jeg regner med at det er en avgjørelse han ikke kommer til å ta før i 2033, da han vil tenke for seg selv at mesterligaen har gått fløyten for ham én siste gang.
Jeg kommer til å ha forlatt denne verden lenge før det han kommer til å gjøre, for jeg har mange flere bekymringer enn ham, sier O'Neill med glimt i øyet.

- Det å etterfølge Ferguson er en umulig jobb. Hvor mange ganger har han vunnet ligaen? Ti ganger? (11 journ.anm.) Jeg har aldri brydd meg om eller fulgt med på spekulasjonene. Det er alltid nye navn som dukker opp i diskusjonen - navn som er relevante der og da. Jeg stortrives i Aston Villa, understreker O'Neill.