Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Regner med de har gått rundt juletreet og kost seg

Halve Tour de Ski-laget har feiret jul i Davos.

Mens landslagstrener Trond Nystad har brukt deler av juleferien til å sykle og spille golf i bare T-skjorta hjemme i Ramsau, har landslagsløperne hans stort sett flokket seg sammen på et av de få stedene i mellom-Europa som kan by på snødekte langrennsløyper - i idylliske Davos i Sveits.

Der har Martin Johnsrud Sundby, Anders Gløersen og Sjur Røthe holdt hus i jula. De siste dagene har de også fått selskap av Petter Northug som kom opp fra Pontresina og Emil Iversen som kom ned fra Norge. Dermed har fem av de ti norske herreløperne som 1. januar starter Tour de Ski tilbragt romjula sammen i Davos.

- Jeg regner med at de har hatt det hyggelig, gått en del rundt juletreet og kost seg som seg hør og bør i jula, sier Nystad til Dagbladet.

- Hehe, ikke så mye juletregang. Men vi hadde ei samling hjemme hos Tor Arne Hetland, som bor her nede, og en del av oss var faktisk også i kirka på julaften, sier Anders Gløersen, som feirer sin første jul utenlands.

Personlige valg At løperne har tilbragt jula i Davos, har selvsagt med forberedelser til Tour'en å gjøre.

Det er så tøft å hevde seg i toppen at alt annet enn optimlae forberedelser duger. Og da er det et enkelt valg for løpere med ambisjoner å ofre juleribba hjemme hos mor til fordel for litt havregrøt på et sveitsisk høyfjellshotell.

Og det selv om løperne må betale deler av oppholdet i ikke akkurat råbillige Davos selv.

De ekstra høydedøgnene kan gi den lille ekstra effekten i en ellers topptrent kropp.

Samtidig har de øvrige løperne feiret jula hjemme i Norge.

- Det er individuelle valg løperne gjør ut fra hva som passer dem best. Men noen setter pris på den norske jula og prioriterer den, har andre altså vurdert det slik at høydeopphold er best, sier Nystad.

- Og fra de som har vært i Davos har jeg fått rapporter om at de har trent veldig bra, hatt fint vær og gode forhold. Blant annet har Martin Johnsrud Sundby funnet seg en slalåmbakke han har fått trent et par økter i for å forberede seg til avslutningsetappen i Tour'en sier Nystad.

Russerne på gang Landslagstreneren samler troppene i Lenzerheide - hvor Tour'en starter - i morgen.

Alle løperne hans er friske og raske. Det som måtte ha vært av hosting og snufsing er et tilbakelagt stadium.

- Det ser bra ut, sier Nystad til Dagbladet.

Og i «bra» legger han at norske løpere bør ha bra muligheter til å vinne Tour'en sammenlagt.

For folk flest er spørsmålet kun om er storfavoritten Martin Johnsrud Sundby eller utfordreren Petter Northug som kommer først opp bakken. 

Så enkelt er det ikke i landslagstrenerens hode. Både han, og langrennssjef Vidar Løfhus, har registrert at også andre nasjoner er på vei opp formmessig.

- Vi så jo at russerne var på gang i de siste rennene før jul, sier Løfshus.

I KIRKA: Anders Gløersen har for første gang valgt å feire jula utenfor Norge. I Davos har han sammen Sjur Røthe blant annet fått med seg julegudstjenesten. Foto: Bjørn Langsem
I KIRKA: Anders Gløersen har for første gang valgt å feire jula utenfor Norge. I Davos har han sammen Sjur Røthe blant annet fått med seg julegudstjenesten. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media