- Regner med Hæstad ikke blir plassert på rom med Andresen

Ståle Solbakken er klar på hva Martin Andresen må sørge for for å lykkes som manager i Vålerenga.

(Dagbladet.no): De siste dagene er det blitt stilt en rekke spørsmål rundt Martin Andresens dobbeltrolle som Vålerenga-manager og Norges landslagskaptein.

Særlig et det frykten for at Andresen fisker spillere som er blitt problematisert, noe også FC Københavns norske trener, Ståle Solbakken, har fått med seg.

– Jeg regner med at Martin ikke blir plassert på rom med Kristofer Hæstad, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Strenge krav fra landslagssledelsen

Bakgrunnen for kommentaren er at Start-spiller Hæstad er blant spillerne som er blitt koblet til Vålerenga - i det som skal bli en supermidtbane for laget fra Olso øst.

Landslagssjef Åge Hareide har stilt strenge krav om at Andresen klarer å ta av seg riktig hatt til rett tid, og 30-åringen har forsikret at dette skal han klare.

• Les også: Martin kontaktet Brann-trenere før jobbskiftet
• Les også: Brann-fans forbannet på Andresen-fisking

- Kan bare være én sjef

- Regner med Hæstad ikke blir plassert på rom med Andresen

Samtidig er det et åpent spørsmål hvor godt han vil takle sin nye jobb i Vålerenga, og Solbakken er sikker på at den tidligere Brann-spilleren får en tøff oppgave.

Den kanskje største utfordringen er å sørge for å bli sjef.  Det kan det nemlig bare være én av i en klubb, understreker årets trener i Danmark.

– Skal han være spillende trener, kan han ikke overlate mye av det praktiske arbeidet på treningsfeltet til andre. Det er han som må være sjef på treningene og når det nærmer seg kamp er det hans ord, hans metoder og hans øvelser han må benyttes, sier suksesstreneren til ANB.

FORTRINN? Kristofer Hæstad (t.h.) er ønsket av flere klubber i Tippeligaen, og konkurrentene frykter kanskje at Vålerenga skal dra nytte av at deres spillende manager, Martin Andresen, er Doffens kaptein på landslaget. Her er de avbildet sammen under kampen mot Argentina og Lionel Messi (i midten). Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FORTRINN? Kristofer Hæstad (t.h.) er ønsket av flere klubber i Tippeligaen, og konkurrentene frykter kanskje at Vålerenga skal dra nytte av at deres spillende manager, Martin Andresen, er Doffens kaptein på landslaget. Her er de avbildet sammen under kampen mot Argentina og Lionel Messi (i midten). Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
SPENT: Ståle Solbakken anerkjenner at det er en tøff oppgave Martin Andresen har tatt på seg som spillende manager i Vålerenga.