Regner med Shampo

COLUMBUS/OSLO (Dagbladet): Hvis Columbus ikke går til sluttspillet i NHL, regner landslagstrener Roy Johansen med at Espen «Shampo» Knutsen spiller for Norge i B-VM i Kroatia 13.- 20. april.

- Espen har gitt positive signaler om VM-spill, forutsatt at laget hans ikke kommer til sluttspillet. Alle andre NHL-proffer stiller opp for landet sitt i en slik situasjon. I utgangspunktet regner jeg med at Espen spiller i VM. Det er viktig for norsk hockey, sier Roy Johansen til Dagbladet.

- Skylder landet

I går uttalte Columbus-trener Dave King at han synes det er veldig bra om Espen Knutsen stiller opp for Norge i VM.

- Dette skylder Espen landet sitt, sier King blant annet i intervjuet med Dagbladet.

Selv sier Shampo at det kommer an på hvordan han føler seg, om han har krefter og motivasjon etter 82 kamper på 174 dager fordelt på fire tidssoner.

Ishockeyforbundet gjør det som er mulig for å få med Espen Knutsen i Zagreb, hvor Italia, Frankrike, Storbritannia, Estland og Kroatia er VM-motstandere. Bare vinneren rykker opp i A-pulja.

- Indirekte betyr opprykk millionbeløp til norsk hockey. Vi er veldig interessert i å ha med en skadefri Espen i VM. Når man sier ordet ishockey, forbinder man det umiddelbart med Shampo. Både ferdighetsmessig og gjennom sin person er det ønskelig at han stiller opp, sier Terje Jørgensen, generalsekretær i Ishockeyforbundet.

Spesialforsikring

Han tror ikke en ekstraforsikring mot eventuelle skader kommer på tale.

- Espen har toårskontrakt med Columbus, og lever med forsikringen han har i klubbsammenheng. Blir det aktuelt, vil vi vurdere alle faktorer som har med forsikringer å gjøre, sier Terje Jørgensen.

Columbus Blue Jackets president Doug MacLean har ingen innvendinger mot at Shampo spiller B-VM for Norge. Han tviler også på at Espen trenger en spesialforsikring.

- Vi har hatt flere spillere som spilte for Canada i VM i fjor, og jeg tror ikke de hadde noen egen forsikring. Jeg har ingen motforestillinger til at Espen spiller for Norge, sier MacLean til Dagbladet.

Tapte dragkampen

For å få mer blest rundt hockeyen, jobbet Ishockeyforbundet hardt for å få B-VM 2003 til Norge. Nå er målsettingen å rykke opp på bortebane i stedet. Sesongstarten har vært lovende, med seirer over Polen (1- 0), Nederland (6- 1) og Italia (3- 2) i den første turneringen i Euro Ice Hockey Challenge i Val Gardena. 8., 9. og 10. november spiller landslaget en ny turnering i Askerhallen, mot Polen, Østerrike og Hviterussland. Kampene mot Østerrike 9. november og Hviterussland 10. november sendes på NRK2, henholdsvis kl. 17.15 og 17.30.