Regnestykket gir seieren til Balduin

Tøffingene møtes over stayerdistanse. Hjemmehåpet Auro News skal fosøke å innhente seiersmaskinen Balduin i V75-6. Men regnestykket taler til fordel for Balduin.

De tøffeste gutta i klassen møtes i A.J.F. Haneborgs minneløp på Momarken lørdag. Løpet er hele 2640 meter langt og kjøres som 6. avdeling i V75-spillet. Dagbladet.no har tatt pulsen på noen av de høyaktuelle trenerne og kuskene foran maratonløpet som ikke er for pyser.

Auro News har radet opp seirer i høst for sin trener og kusk Cato Antonsen og tjent en halv million kroner. Lørdag skal hingsten hente hele 40 meter tillegg på gode strekhester som Balduin og The Best As.

Balduin kan mest sannsynlig 1.16 over den lange distansen. Hvis Auro News skal innhente Balduin, må han ned på 1.14-tallet. Det skal han få slite for å greie.

- Auro News kjentes veldig fin ut i et hurtigarbeid på mandag. Jeg synes det er et tøft løp og et vanskelig løp å kjøre. Auro News får en slitsom oppgave og møter gode hester som står 40 meter foran, men holder fin form og takler distansen.

Jeg tror uansett på en fin vinnersjanse, sier Cato Antonsen som gjerne vil vinne det tradisjonsrike løpet på hjemmebanen.

Steinar Holm-trente Balduin har stort sett ikke gjort annet enn å vinne i år. Treneren er ubetinget optimist på Balduins vegne. Stallkameraten The Best As er en flott type som kan mye, og han vil nok også ha et ord med i laget.

- Balduin er stallens heteste seiersbud, sier trener Steinar Holm som stiller til start med tre stallhester i løpet.

- Balduin kjemper om seieren uten uhell. Håpet er at han traver feilfritt.  Han kan lede hele veien.

HOLDER STOR FART. Balduin og kusk Olav Mikkelborg skal holde så høy marsjfart, at tilleggshestene skal få slite. Foto: HESTEGUIDEN.COM
HOLDER STOR FART. Balduin og kusk Olav Mikkelborg skal holde så høy marsjfart, at tilleggshestene skal få slite. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- The Best As kan klare en fremskutt plassering med litt tur, og det samme gjelder for C.C. Paradise Image som står 20 meter bak, fortsetter han.

-Hvilke sjanser har de andre stallhestene dine, Steinar Holm?

- Både Showtime Chief og K.L.M. Prelong (begge i V5-2) skal kjempe om seieren.

- Dithmarscher (V75-7) står litt vondt til, men er ingen dårlig hest. Jeg tror en god premie er innen rekkevidde, avslutter trener Steinar Holm som kan oppleve en stor dag på travbanen lørdag.

Cromwell er belastet med hele seksti meter tillegg i A.J.F Haneborgs minneløp. Med denne utgangsposisjonen ligger trener og kusk Per Oleg Midtjeld naturlig nok lavt på forhånd.

- Seksti meter tillegg mot gode hester kan bli i tøffeste laget. Det er mange å runde, og mest realistisk å tro på en best mulig premie.

Victory Håleryd (V75-4) trakk endelig et spor i første rekke. Jeg tror ikke vi kan ta teten, men jeg synes han har en veldig fin sjanse til å ende blant de tre første i et løp uten uhell underveis, sier Per Oleg Midtfjeld.

Olav Mikkelborg kusker som vanlig Balduin, en av de heteste forhåndsfavorittene. Kusken røper uvanlig sterk optimisme i omtalen foran løpet.

- Balduin er sammen med min egen Muscles GT mine to beste seierssjanser lørdag, sier Olav Mikkelborg til Dagbladet.no.

- Balduin møter bedre hester enn han har støtt på tidligere. Han skal opp til eksamen nå. Balduin har imidlertid vært så bra at han skal helt klart regnes med en stor vinnersjanse. Kommer vi oss tidlig foran stiger sjansene og de bak skal få slite, betror han.

- Jeg har også stor tro på seier med Muscles GT i Oaks. Hun var veldig bra i kvalen. Jeg var meget fornøyd med henne. Hun er rask ut og jeg føler jeg sitter på en bra vinnersjanse, fastslår trener og kusk Olav Mikkelborg.

- Jeg synes Balduin og Muscles GT har like bra sjanse begge to, sier kusken som i teorien kan feire seier i både det ene og det andre storløpet lørdag.

Cato Antonsens vurdering av øvrige oppsitt lørdag:

- Skjeggefrid (V5-3) vant sist etter behag og kjentes ut som hun kunne travet en runde til. Hun har utviklet seg fint og leverte 1.29 over 1600 meter. Jeg vet hun er god for en 1.29-tid også over full distanse. Hun skal regnes.

Skarpvinna (V75-3/V5-5) skal ut i Norsk Oaks og møter de beste hoppene. Hun er en hest litt utenom det vanlige. Det har ikke helt gått hennes vei ennå i år, men vi har funnet ut av henne nå. Hun er på gang formmessig og har fin kapasitet. Men det blir for tøft å vinne mot de aller beste ennå. En god premie er målet.

Allis Blesen (V75-5) travet et godt løp på Jarlsberg utvendig for Zevs. Han har travet flere fine løp i det siste. Bakspor er et minus, jeg tror han er best i tet eller dødens. Så herfra kan det bli feil. Men når det er sagt, har han formen på topp. Og det er ikke helt umulig med en plassering langt fremme med litt klaff på veien.

Oscarino (V75-7) møter tøffe hester og det er en best mulig premie som gjelder.

Olav Mikkelborgs vurdering av øvrige oppsitt:

- K.L.M. Prelong (V5-2) har ikke hatt hellet på sin side. Hun har fin kapasitet og feilfritt ender hun helt i toppen. Det er et outsiderpreg over henne.

Stumne Sjarm (V75-1/V5-3) feilet sist. Hun har ellers vært ganske stabil. I et åpent hoppeløp er hun absolutt seiersaktuell.

Mai Hero (V75-5) har travet fine løp. Løpet sist kan bare glemmes. Da havnet han i dårlige rygger hele veien. Jeg synes han er en trippelkandidat og er aktuell på en gardering.

Super Tail (V75-7) blir et spennende nytt bekjentskap. Hvis han har tatt flyttingen og miljøskifte fint, så skal han kjempe om seieren. En hest som skal og må strekes, opplyser Olav Mikkelborg om seiersmaskinen Super Tail som han fikk i trening på mandag.

- King Palema (V75-7) kuskes av Kai (Johansen) og har ikke vært helt på topp i det siste. Han er på vei opp i form, men det blir uansett for tøft å vinne. Vi håper på en bra premie.

Super Tail på flyttefot

Kjetil Helgestad tok med seg Super Tail, Silvergutten, Odin Jo og Lars Even og flyttet til Nannestad hvor han begynte å jobbe hos Olav Mikkelborg på mandag.

- Det ser ut som Super Tail har tatt miljøskiftet fint. Vi har begge to brukt uka til å tilpasse oss i nye omgivelser. For ham blir det mye nytt å forholde seg til. Mange flere hester og mange nye mennesker. Det har blitt noen rolige skogsturer, forteller Kjetil Helgestad.

- Jeg synes Super Tail har travet to strålende løp uten å nå helt til topps sist og gangen før. Han travet et sterkt løp fra dødens på Klosterskogen lørdag. Det er en hest av rett merke med et enormt løpshode som alltid står på til mål. Den lange distansen har han ingen problemer med og sporet ble det beste. Han er rask ut, men vi vil ikke risikere startgalopp igjen, og Olav safer nok litt til å begynne med. Trolig blir det et ryggløp. Super Tail skal kjempe i toppen igjen, sier Kjetil Helgestad.

- Det er små marginer i travsporten. Vi var på vei til å gi ham opp da det endelig snudde seg, fortsetter han om hesten som ikke hadde tapt løp på åtte starter. Lørdag kan han ta sin niende seier for året, og det lover godt for fremtiden.

En heldig alenevinner kan spe på julekontoen med hele 32 millioner denne V75-omgangen.

BLØR FOR SEIER. Seiersmaskinen Auro News gjør hva den kan for å vinne i dag også.