Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Regnestykket som gjør at Drillo må byttes ut

Dagbladet-kommentator er helt uenig med landslagssjefen. Se ukas «Fotballfeber»!

(Dagbladet): Ukas «Fotballfeber» er her, og i studio er landslaget og deres VM-kvalik det store temaet.

Drillos siste sjanse
Norge møter Sveits i Bern fredag, og Kypros på Larnaca tirsdag. To tøffe bortekamper for Drillos som i gruppe E står med 3 poeng etter bortetapet mot Island og 2-1-seieren mot Slovenia på Ullevaal.

I «Fotballfeber» er Dagbladets kommentator Morten Pedersen gjest.

I dagens papirutgave av Dagbladet kommenterer Pedersen under tittelen "Drillos siste sjanse". Han mener landslagssjefens jobb nå hviler på utfallet av de to kommende kvalikkampene. I studio diskuterer vi påstanden.

- Hvis Norge ikke er i stand til, eller er i posisjon til å være konkurransedyktig når vi kommer til 2013, så mener jeg at Drillo må byttes ut, og at Norges Fotballforbund allerede 17.oktober må begynne og se seg om etter en ny landslagstrener, sier Pedersen.

Må bygge nytt lag
Kommentatoren mener imidlertid at landslagssjefen gjør det beste ut av spillerne han har, men at laget rett og slett ikke er godt nok. 

- Laget er det beste vi har og det er problemet vårt. I internasjonal sammenheng ser ikke det ut til å være nok akkurat nå. 

Om landslaget reiser hjem fra Kypros uten poeng i sekken, håper kommentatoren at Norge ser fremover og begynner byggingen av et nytt landslag. 

- Jeg skulle ønske at en ny trener kom inn og tok tak i den nye generasjonen, og bygger opp et norsk landslag på sikt. 

Var ballen inne?
Rosenborg slo Odd 1-0 sist serierunde. I det 52. minutt var Skien-laget nær nettkjenning, da Frode Johnsen gikk i været etter en corner og headet perfekt, men keeper Alexander Lund Hansen reddet mesterlig. På bildene kunne det imidlertid se ut som ballen var over linja. Dermed blusset debatten om mållinjeteknologi bør innføres i Norge igjen opp.

I juli i år ble det bestemt at teknologien skal innføres i internasjonal fotball, og den vil bli benyttet allerede under VM for klubblag i desember i år. Vi snakker med Pedersen om hans standpunkt til dette, og viser en video av hvordan FIFA jobber og hvilke metoder som vil bli tatt i bruk. 

Playboys
Landslagsuke betyr helg uten Tippeligaen, men vi slipper likevel ikke helt tak i serien. I «Fotballfeber» får du møte LSK-keeper Sead Ramovic som omtaler Lillestrøm som «et vakkert lag fullt av playboys»,  Tarik Elyounoussi og Ruben Yttergård Jenssen som smiler og ler av 33-åringen, og Sogndal som på tampen av sesongen har fått seg en flunkende ny maskot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media