Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Regnet fikk Larsåsen til å legge inn protest

Men floppet under vanskelige værforhold.

UTEN GYLDIG RESULTAT: Cathrine Larsåsen hadde en dårlig dag i regnværet på Bislett. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
UTEN GYLDIG RESULTAT: Cathrine Larsåsen hadde en dårlig dag i regnværet på Bislett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Cathrine Larsåsen vil nok helst glemme årets Bislett Games så fort som mulig.

Norges beste stavhopper la lista på 4,20 i sitt første forsøk, og unngikk for så vidt riv: Hun hoppet nemlig under lista.

Det andre forsøket var bedre, men igjen rev hun med klar margin, og dermed hadde hun bare én sjanse igjen til å få et tellende resultat i konkurransen.

Den gikk dessverre også i vasken:

Larsåsen stoppet først opp i tilløpet, gikk tilbake til utgangspunktet, men ble stoppet av en funksjonær da hun gjorde seg klar til å prøve igjen.

- De startet klokka, men akkurat det regnet det for mye. Jeg spurte om de kunne vente, men klokka bare fortsatte. Jeg prøvde å ta på klister og tørke staven, men hadde jeg satt staven i bakken da ville jeg mistet grepet. Det kan nesten være livsfarlig. Så da avbrøt jeg, og gikk tilbake for å prøve på nytt. Men da var tida ute, sier hun.

Larsåsen la umiddelbart inn en protest, og fikk til slutt medhold. Dermed fikk hun hoppe en tredje gang, men også det endte med riv.

- Det eneste positive er at jeg hoppet med en større stav i det siste forsøket. Det viser at jeg er i stand til det, sier hun.

Totalinntrykket er uansett ganske nedslående for 24-åringen.

- Det var ikke noe i veien med innsatsen, men når det pøsregner får man ikke grep om staven. Det ser man på de andre også, som har personlige rekorder på 4,60. De rev på 4,20, sier hun.

- Jeg er selvfølgelig veldig deppa, det er jo Bislett Games. Og jeg hadde veldig lyst til å klare VM-kravet på 4,40 i dag.