DAGENS MANN: Rigoberto Uran fra Colombia har den rosa ledertrøya og spruter sjampis etter seieren på dagens tempoetappe i Giro d'Italia. Foto: Luca Zennaro, EPA / NTB Scanpix
DAGENS MANN: Rigoberto Uran fra Colombia har den rosa ledertrøya og spruter sjampis etter seieren på dagens tempoetappe i Giro d'Italia. Foto: Luca Zennaro, EPA / NTB ScanpixVis mer

Regnet ødela Edvalds sjanser

Nordmannen sjanseløs i håpløse forhold.

(procycling.no): Været så lenge ut til å kunne spille en avgjørende faktor på torsdagens tempo i Giro d'Italia. Og det satte da også flere ryttere ut av spill.

Edvald Boasson Hagen sa til procycling.no før start at han skulle gi alt på dagens tempo.

Men den norske mesteren var nesten maksimalt uheldig med været. Da Boasson Hagen var ute på veien, var nemlig veien på sitt aller våteste. Det gjorde at Sky-rytteren tapte mye tid i de vanskelige nedoverbakkene.

Dermed hadde ikke nordmannen sjanse til å kjempe helt i toppen. 

Til slutt ble nordmannen nummer 22, 3.40 bak vinneren.

Knuste konkurrentene Da favorittene startet hadde regnværet gitt seg og asfalten begynt å tørke, noe som duket for et durabelig oppgjør mellom sammenlagtkanonene.

Der var det Rigoberto Uran som var best. Colombianeren startet sterkt, og allerede på andre mellomtid hadde han tatt 59 sekunder på sammenlagtleder Cadel Evans. Det betydde at Uran på det tidspunktet ledet Giro d'Italia med to sekunder, men det gjensto fortsatt 16 kilometer.

Omega Pharma-Quick Step-rytteren taklet også de siste kilometerne utmerket og distanserte de øvrige sammenlagtfavorittene ytterligere.

I mål var Uran ett minutt og 34 sekunder foran Evans. Det betyr at Uran overtok ledelsen i Giro d'Italia, 31 sekunder sekunder foran australieren.

Historiske Uran Uran blir med det den første colombianeren noensinne til å bære den rosa ledertrøyen i giroen. Med seg på veien tok han også en flott etappeseier.

I mål var han hele 1.17 foran andremann, Diego Ulissi. Evans ble nummer tre.

Polske Rafal Majka kjørte også en flott tempo og ble nummer fire. Det betyr at Saxo-Tinkoff-rytteren fortsatt henger med i sammendraget.

Domenico Pozzovivo var trolig også fornøyd med dagen. Italieneren begynte forrykende, men fikk merke det litt på slutten. Til slutt ble han nummer ni, 2.09 bak Uran.

Den kanskje største sammenlagtfavoritten før rittet startet, Nairo Quintana, har slitt med sykdom og velt hittil, og kunne ikke kjempe helt i toppen på dagens tempo. Quintana var 2.41 tregere enn landsmannen Uran på de 42 kilometerne.

NUMMER 22: Edvald Boasson Hagen ble nummer 22 på dagens tempoetappe i Giro d'Italia. Her fra en tempoetappe under Tour de France i fjor. Foto: Christophe Ena, AP / NTB Scanpix
NUMMER 22: Edvald Boasson Hagen ble nummer 22 på dagens tempoetappe i Giro d'Italia. Her fra en tempoetappe under Tour de France i fjor. Foto: Christophe Ena, AP / NTB Scanpix Vis mer