Regnet stoppet Nadal og Djokovic

French Open-finalen fortsetter på mandag.

GA FRA SEG INITIATIVET: Rafael Nadal vant de to første settene i French Open-finalen, men Novak Djokovic kom tilbake og tok tredje sett, før han også tok ledelsen i fjerde før resten av kampen ble utsatt til i morgen på grunn av regn i Paris.  Foto: AP Photo/Bernat Armangue/NTB scanpix
GA FRA SEG INITIATIVET: Rafael Nadal vant de to første settene i French Open-finalen, men Novak Djokovic kom tilbake og tok tredje sett, før han også tok ledelsen i fjerde før resten av kampen ble utsatt til i morgen på grunn av regn i Paris. Foto: AP Photo/Bernat Armangue/NTB scanpixVis mer

Finalen mellom Rafael Nadal og Novak Djokovic i tennisturneringen Roland-Garros må spilles ferdig mandag etter at kampen ble avbrutt flere ganger på grunn av regn søndag.

Nadal ledet det spennende oppgjøret 6-4, 6-3, 2-6, 1-2 da arrangøren valgte å utsette resten av kampen til neste dag.

Arrangøren måtte tåle krass kritikk for at kampstart ikke ble flyttet til et tidligere tidspunkt på grunn av de usikre værforholdene.

- TV bestemmer ikke tidsplanen. Man visste ikke sikkert når det ville begynne å regne. Finaletidspunktet er satt flere måneder i forveien, og av respekt for TV-kanalene kunne vi ikke endre dette i siste liten, sa turneringssjef Gilbert Ysern.

- Vi kan spille til halv ti på kvelden, og det gir seks og en halv times spilletid. Å starte klokken 15 er ikke for sent for Paris, mente Ysern.

Det er første gang siden 1973 at finalen i Roland-Garros ikke blir ferdig på søndagen. Da ble kampen ferdigspilt først på tirsdag, og Ilie Nastase slo Niki Pilic 6-3, 6-3, 6-0.

Spenning I søndagens finale vant Nadal første sett 6-4 og ledet 5-3 i det andre da spillet måtte stoppes første gang. Etter en snau halvtimes pause kom spillerne tilbake på banen, og spillet kunne starte igjen.

Etter pausen tok Nadal hjem annet sett, men så viste Djokovic krefter da han snudde fra 0-2 til 6-2 og vant tredje sett. Nadal slet på den våte banen og var tydelig misfornøyd med dommeren, og på stillingen 2-1 til Djokovic i fjerde sett ble kampen avbrutt for annen gang.

Etter 1 time og 10 minutters pause bestemte arrangøren at spillet ikke skal starte igjen før mandag ettermiddag (klokken 13). Både Nadal og Djokovic hadde klaget til dommeren om forholdene.

- Jeg må ta avgjørelsen om banen er spillbar, og det var det som skjedde. Novak sa banen var glatt, og Rafa sa forholdene ikke var de beste, sa dommersjef Stefan Fransen.

Vil forbi Borg Spanske Nadal jakter sin sjuende triumf på åtte år i Grand Slam-turneringen. Han tok seg til finale ved å slå ut landsmannen David Ferrer i semifinalen. Vinner Nadal, passer han også Björn Borg i antall Roland-Garros-triumfer.

Novak Djokovic har aldri vunnet Roland-Garros, men han er regjerende mester i de tre andre Grand Slam-turneringene. Verdenseneren slo ut Roger Federer i sin semifinale.

(NTB)