Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Regnvær førte til spredte kamper

Norway Cup-ledelsen ble tvunget til å utsette alle 7'er-kampene og flytte samtlige 11'er-kamper til grus- og kunstgressbaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kveld åpner verdens største fotballturnering med parade og show, men allerede tidligere på dagen var kampene i gang. 27.000 deltakere, 280 dommere og 1.467 lag fra 40 nasjoner vil de nærmeste dagene sette sitt preg på Ekebergsletta og Oslo.

I løpet av de dagene turneringen pågår vil det bli servert 296.000 brødskiver, 30.000 liter melk og 345 kilo Nugatti.

- Kjempemoro


- Kjempemoro! konstaterer en andpusten Helle Nordby Sætre (16) fra Trysil overfor NTB.

Det er pause i kampen mot Idrettslaget Staal fra Jørpeland i Rogaland, og Helle har akkurat vært sterkt involvert i Trysils 2-0-skåring.

Sammen med laget sitt kom hun til Norway Cup lørdag kveld og er nå klar for cup, men det er ikke bare fotball som er viktig.

- Vi skal gjøre andre ting også. Det blir i hvert fall en tur på byen, sier hun mens hun retter på leggskinnene.

Staal og Trysil er to av få lag som fikk lov til å spille på kunstgressbanen på Ekebergsletta søndag.

Måtte ringe

I alt 40 grus- og kunstgressbaner over hele Oslo måtte tas i bruk da regnet gjorde Ekebergsletta ubrukelig for de 408 lagene som skulle i ilden søndag.

- Vi måtte ringe en masse lag i lørdag kveld og natt til søndag for å fortelle at de skulle spille på helt andre steder enn der de var satt opp. Foreløpig ser dette ut til å ha gått veldig bra. Vi har ikke fått noen beskjeder om lag som ikke har stilt til start, sier pressesjef under Norway Cup, Lucy Thoresen, til NTB.

Søndag ettermiddag var det ennå ikke klart om Ekebergsletta kunne tas i bruk mandag, men Thoresen opplyser at både paraden og showet, som skal markere åpningen av turneringen søndag kveld, vil gå som normalt.

- Vi har 4.300 påmeldte til paraden og scenen har et overbygg. Barna tror jeg bare synes det er stas med litt plasking, forklarer Thoresen.

Og Meteorologisk institutt lover godvær, i hvert fall fra mandag ettermiddag og fram til onsdag.

- Da blir det klassisk sommeridyll med klart og fint vær, sier statsmeteorolog Olav Erikstad til NTB.

Mot malaria

Plan Norge er valgt ut til å være Norway Cups humanitære samarbeidspartner i år som i fjor. I år går inntektene til kampen mot malaria, som årlig tar livet av mer enn 700.000 barn, anslår Plan. Antallet sykdomstilfeller vil kunne gå dramatisk ned med relativt enkle og billige tiltak som myggnett og medisiner.

- Gjennom denne standen håper vi at både barn og voksne skal få øynene opp for denne sykdommen og få lyst til å ta opp kampen med malariamyggen, sier generalsekretær Sandro Parmeggiani i Plan Norge.

Søndag gjestet biskop Rosemarie Köhn Plans stand på Ekebergsletta, der hun deltok i «Fang-myggen-konkurransen». Senere i uken vil både landslagstrener Nils Johan Semb, SV-leder Kristin Halvorsen og programleder i NRK, Stian Barsnes Simonsen, delta i den samme konkurransen.

På grunn av store nedbørsmengder ble nesten alle banene på Ekebergsletta stengt under de innledende rundene i Norway Cup søndag.

(NTB)

STOPP: For første gang i Norway Cups historie, ble det ikke tatt avspark på Sletta første dag - med unntak av på kunstgressbanen. Foto: SCANPIX
SØLE: Regnet forårsaket mye søle på Ekebergsletta søndag. Foto: SCANPIX