Regnvær stoppet US Open-finalen

Nadal mot Djokovic utsatt til i dag.

INGEN FINALE I GÅR: Tilskuere går forbi en plakat av Rafael Nadal før finalen skulle vært spilt i går. Men på grunn av regn ble kampen utsatt til klokka 22 i kveld (norsk tid). Foto: Eduardo Munoz, Reuters/Scanpix
INGEN FINALE I GÅR: Tilskuere går forbi en plakat av Rafael Nadal før finalen skulle vært spilt i går. Men på grunn av regn ble kampen utsatt til klokka 22 i kveld (norsk tid). Foto: Eduardo Munoz, Reuters/ScanpixVis mer

||| For tredje år på rad er mennenes singlefinale i US Open utsatt til mandag. Regnvær stoppet Rafael Nadal og Novak Djokovic i går.

Det begynte å regne i Flushing Meadows da Liezel Huber og Nadia Petrova skulle serve for kampen i kvinnenes doublefinale mot Vania King og Jaroslava Sjvedova. Regnet ga seg ikke, og kampen ble stoppet på 5-4 i avgjørende sett.

Dermed kom aldri Nadal og Djokovic på banen. Serberen har trolig grunn til å være fornøyd med det. Han var gjennom en femsettsthriller mot Roger Federer i sin semifinale lørdag kveld, mens Nadal noen timer tidligere hadde feid Mikhail Jouzjnij av banen i strake sett.

Været forsinket mennenes finale også de to foregående årene. I 2008 tok Federer tittelen med seier over Andy Murray mandag, mens sveitseren fikk en blåmandag mot Juan Del Potro i fjor.

I dag spilles kvinnefinalen ferdig med start 20.55 norsk tid, mens mennenes finale skal starte 22.00.

Uansett utfall av finalen vil Djokovic passere Federer på ATP-rankingen og innta 2.-plassen bak Nadal.

Årets turnering har vært velsignet med godt vær og forløp nesten perfekt fram til avslutningsdagen. Regnværet vil bety at det igjen kommer krav om at det pengesterke amerikanske forbundet betaler for å bygge flyttbart tak over centercourten.

Australian Open kommer til å ha tre baner med tak, og i Wimbledon kom det tak over centercourten i fjor.

Nadal vil med seier fullføre «karriere-Grand Slam». US Open er den eneste av de fire største turneringene han aldri har vunnet. Han har vunnet 14 av 21 tidligere kamper mot Djokovic.

Spanjolen kan også bli den første siden Rod Laver i 1969 som vinner tre Grand Slam-turneringer på rad.

(NTB)