FOLKEHELT: Otto Rehagel er folkehelt i Hellas etter den mildt sagt overraskende EM-gullet i 2004. Nå skal landslagssjefen være klar til å forlate sjefsjobben  Hellas. Foto: Sergei Supinsky / AFP.
FOLKEHELT: Otto Rehagel er folkehelt i Hellas etter den mildt sagt overraskende EM-gullet i 2004. Nå skal landslagssjefen være klar til å forlate sjefsjobben Hellas. Foto: Sergei Supinsky / AFP.Vis mer

- Rehagel sa takk for seg til spillerne

Skal ha meldt sin avgang.

||| Otto Rehagel har forberedt de greske spillerne på sin avgang som landslagssjef, melder medier i landet.

- Jeg vil forlate stillingen med hevet hode. Vi har opplevd noen vakre øyeblikk sammen, og det kan være at vi om noen dager ikke lenger vil være sammen, skal 71-åringen ha sagt.

Det skriver sportsavisen Goalnews med henvisning til kilder blant spillerne.

Både Rehagel og laget har måttet tåle krass kritikk i Hellas etter 0-2-tapet mot Sør-Korea i første kamp, Flere medier har ment at tyskerens dager som landslagssjef må være talte.

- La oss ikke forgiftes av det dårlige klimaet, skal Rehagel ha bedt spillerne foran den viktige kampen mot Nigeria.

En TV-kanal har til og med meldt at fotballforbundet har funnet Rehagels etterfølger i portugiseren Fernando Santos.

Rehagel ble landslagssjef for Hellas i 2001, og tre år senere ble han nasjonalhelt da han mot alle odds førte laget til EM-gull.

Han har siden ført laget til ytterligere to sluttspill, men Hellas falt gjennom i EM for to år siden og fikk en dårlig start på årets VM.

Rehagel, som i sin tid var Rune Bratseths trener i Werder Bremen, tviholder på markeringsforsvar og står etter manges mening for en fotballfilosofi som har gått ut på dato.

(NTB)