Rehhagel blåser i Åges hemmeligheter

- Han kan gjøre hva han vil.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): - Kan vi komme i gang her?

Slik innledet Hellas landslagssjef Otto Rehhagel pressekonferansen på Ullevaal i kveld.

Og det var definitivt tysk «Ordnung» og «Effektivität» som preget den 15 minutter lange seansen - der Rehhagel svarte kortfattet og på autopilot på fleste spørsmål.

- Frittalende mann

Dagbladet.no ba tyskeren kommentere Åge Hareides hemmelighetsskremmeri foran kampen. Den norske landslagssjefen har nemlig betegnet Rehhagel som en slu rev, som han ikke vil gi noen fordeler foran onsdagens ekstremt viktige kamp.

Rehhagel trakk såvidt på smilebåndet, og ristet litt på hodet.

- Hareide er selvfølgelig en frittalende mann. Han kan gjøre hva han vil, sier han til Dagbladet.no.

Mens Hareide vanligvis er åpenheten selv om laguttak og taktikk, sverger Rehhagel til å røpe så lite som overhodet mulig.

NORGE MÅ VINNE: Otto Rehhagel mener uavgjort er et dårlig resultat for Åge Hareide i morgen. Han trekker fram aggressivitet og luftstyrke som Norges fremste våpen. Foto: SCANPIX
NORGE MÅ VINNE: Otto Rehhagel mener uavgjort er et dårlig resultat for Åge Hareide i morgen. Han trekker fram aggressivitet og luftstyrke som Norges fremste våpen. Foto: SCANPIX Vis mer

Greske journalister Dagbladet.no snakket med sier at tyskeren stort sett sier de samme tingene på hver pressekonferanse, og at han ikke er særlig begeistret for pressefolk generelt.

Mener Norge må vinne

Derfor var det heller ingen som forventet at han skulle lette litt på sløret denne gang. Noe han da heller ikke gjorde.

- Jeg har tenkt veldig mye på taktikken til denne kampen. Men jeg vil ikke uttale meg hvordan den blir, sier han.

Hellas topper gruppa med 18 poeng, men mister gruppeledelsen dersom Norge vinner på Ullevaal. Om så skulle skje har grekerne uansett én kamp mindre spilt.

- Vi er gruppeledere, og ønsker å bevare den posisjonen. Det er enkel matematikk, og alle kan legge sammen to og to. Norge er nødt til å vinne. Uavgjort er et dårlig resultat for dem, sier Rehhagel.

Deretter kom selvfølgelighetene om at «dette er en vanskelig kamp», «alle må kjempe så godt de kan» og «spillerne må kjempe med hjertet, men også med hjernen». Det siste gjentok han for øvrig tre ganger.

Suksesstreneren strakk seg imidlertid til å si litt om det norske laget.

Rehhagel blåser i Åges hemmeligheter

- De er aggressive, og gode i lufta. Norge er kjent for å ha et sammensveiset lag, som har spilt sammen i mange år. De kjemper alltid det de kan.

- Er du fornøyd med uavgjort?

- Det kan jeg først svare på etter kampen, når jeg ser hvordan kampen har utviklet seg

<B>HOLDER LAGET HEMMELIG:</B> Men Rehhagel hevder han ikke bryr seg.