Rehhagel vil ikke lokke Zlatan i offside-fella

- Gjør ikke som Polen.

SALZBURG (Dagbladet.no): Hellas\' tyske landslagstrener Otto Rehhagel er høyt verdsatt av grekerne. Kanskje ikke så rart, han ledet tross alt det antatt svakeste laget av dem alle til EM-gull for fire år siden.

Eller som han selv forklarer grekernes kjærlighet til ham:

- Jeg vinner oftere enn jeg taper.

Røper lite

Foran kveldens EM-åpning for tittelforsvarerne mot Sverige er han imidlertid hemmelighetsfull, og avviser eller spøker bort alle forsøk på å lure ut av ham noe om de taktiske planene: Hvordan skal de angripe, hvordan stopper man Zlatan?

- Jeg kan jo ikke sitte her og fortelle hvordan vi skal spille. Vi vil gjøre det motstanderen tillater oss å gjøre, sier han.

Men en ting kan han love: Hellas vil ikke satse på en dristig offsidetaktikk av typen som ga Tyskland ledelsen søndag.

- Å gjøre som Polen - å løpe ut og gi angriperne 30 meter å score på - det gjør vi ikke.

KONG OTTO BEFALER: Hellas-trener Otto Rehhagel diskuterer taktikk med de greske spillerne før kveldens oppgjør mot Sverige. Foto: Frank Augstein/AP
KONG OTTO BEFALER: Hellas-trener Otto Rehhagel diskuterer taktikk med de greske spillerne før kveldens oppgjør mot Sverige. Foto: Frank Augstein/AP Vis mer

Han antyder at Tom Henning Øvrebø og hans assistenter fort kunne annulert scoringen, men at hårfine offsideavgjørelser ikke er noe å basere forsvarsspillet sitt på.

- Det er jo noen ganger sånn at det er offside tre ganger, men den fjerde gangen blåser ikke dommeren. Selv om det var offside.

Ronaldo scorer uansett

En annen sak Rehhagel ikke kommer til å basere spillet på, men som han måtte svare på spørsmål om er de nye, raske ballene som brukes i EM.

Keeperne, blant annet Tsjekkia og Chelseas Petr Cech, mener de gjør målvaktsjobben enda vanskeligere.

- Alle keeperne sier de har problemer med den. Men vi har trent med ballen, og jeg ser ingen store problemer, sier Rehhagel.

Han mener en ball stort sett er en ball.

- Dersom Ronaldo skyter på mål, spiller det liten rolle hva slags ball det er - det blir mål uansett, gliser Rehagel og minner om at begge lag spiller med samme ball.

Rehhagel vil ikke lokke Zlatan i offside-fella

- Har laget i hodet

Rehhagel avblåser alle mediaspekulasjoner om hvordan laget hans vil se ut når det entrer EM-Stadion Wals-Siezenheim klokka 20.45 i kveld.

- Jeg bestemmer meg først kampdagen. Selv om journalistene ser på treninger og har sine meninger, vet jeg jo knapt selv hvordan vi skal spille, hevder han.

Men den gamle ringreven innrømmer at han ser laget klart for seg i sitt eget hode. Selvsagt gjør han det.

Det er ikke tilfeldigheter - i alle fall ikke alene - som har gjort at han har fått styre det greske laget i sju år.

- Det må være rekord. Ingen har klart det tidligere, og den som kommer etter meg skal få problemer med å kopiere det, humrer grekernes tyske sjef.

<B>IKKE I OFFSIDE-FELLA:</B> Zlatan og Olof Mellberg varmer opp på gårsdagens trening i Salzburg.