Rehhagels jubel-jubileum

Tok Hellas til VM i sin 100. kamp som landslagssjef.

KLARE FOR VM: Hellas slo Ukraina 1-0 på bortebane, og etter 0-0 hjemme er grekerne klare for VM. Da er det selvsagt på sin plass å kaste suksesstrener Otto Rehhagel i været. Foto: Sergei Grits, AP/Scanpix
KLARE FOR VM: Hellas slo Ukraina 1-0 på bortebane, og etter 0-0 hjemme er grekerne klare for VM. Da er det selvsagt på sin plass å kaste suksesstrener Otto Rehhagel i været. Foto: Sergei Grits, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Otto Rehhagel har gjort det igjen. I sin 100. kamp som landslagssjef førte han Hellas til 1-0-seier over Ukraina og plass i fotball-VM.

Det så dårlig ut etter 0-0 i den første omspillskampen på hjemmebane, men den 71 år gamle tyskeren vet alt om hvordan man tar overraskende seirer med enkle midler.

Som da han inspirerte Hellas til sensasjonelt EM-gull i 2004 stengte han igjen bakover og satset på kontringer. Tross massivt hjemmepress i Donetsk var det gjestene som scoret. Etter en drøy halvtime ble Dimitrios Salpingidis spilt gjennom av Giorgios Samaras, og alene med keeper gjorde han ingen feil.

Vertene hadde tidlige sjanser ved Andrej Sjevtsjenko og Alexander Alijev, men det greske bortemålet betydde at Ukraina trengte to scoringer for å ta seg til VM. Publikum forsto at det ville bli mer enn vanskelig, og da hjemmelaget hadde sin siste store sjanse på overtid var tribunene allerede i ferd med å tømmes.

Hellas er VM-klar for bare annen gang. I 1994 tapte laget alle sine kamper i sluttspillet.

For Ukraina var det den siste viktige landskampen på to og et halvt år. VM-drømmen brast, og laget er som vertsnasjon (sammen med Polen) automatisk kvalifisert for EM i 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer