Rehman (22) er Uniteds historiske trener

- Det er helt galskap.

NY UNITED-TRENER: 22 år gamle Sohail Rehman sitter i rullestol, og får nå trene unge United-talenter. Titt og ofte får han også møte på de store A-lagsstjernene. Foto: Ross Parry / NTB SCANPIX
NY UNITED-TRENER: 22 år gamle Sohail Rehman sitter i rullestol, og får nå trene unge United-talenter. Titt og ofte får han også møte på de store A-lagsstjernene. Foto: Ross Parry / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Da Sohail Rehman var elleve år, kunne han ikke lenger spille fotball med vennene sine. Han ble sliten bare av å gå noen skritt, og to år senere måtte han ta i bruk rullestol.

22-åringen er født med såkalt spinal muskel-atrofi - muskelsvinn i ryggen.

Likevel har han nå kapret en trenerkontrakt med en av verdens største klubber: Manchester United.

Det gjør ham trolig til den første personen som sitter i rullestol og er trener i en så stor klubb.

- Det er helt galskap, sier Rehman til The Telegraph and Argus om den nye jobben.

To stillinger i klubben 22-åringen forteller at han alltid har vært stor Manchester United-fan. Utrolig nok jobber han nå i to ulike roller for klubben: Han er trener ved Uniteds fotballskoler for unge talenter, og han reiser rundt til skoler og trener barn på vegne av klubben.

- Når muligheten til å spille fotball ble tatt fra meg var dette det eneste alternativet. Jeg kunne selvfølgelig se på kamper, men jeg har alltid hatt lyst til å gjøre mer enn å bare se på, forteller Rehman.

Nå får han lov å henge med Uniteds store stjerner.

- Jeg får lov å tilbringe tid på treningsanleggene og treffe A-lagsspillerne, og det er en veldig merkelig følelse. Jeg kommer alltid først og fremst til å være fan av klubben, så jeg kommer nok til å beholde supporter-instinktet mitt. Dette er en fantastisk mulighet for meg til å få trenererfaring, og jeg får omgås folk med utrolig mye erfaring, forteller det nyeste medlemmet i Uniteds trenerstab.

Brev fra Ferguson I fjor fikk Sohail Rehman brev fra Alex Ferguson, der han gratulerte ham med å ha fått diplomet fra det engelske fotballforbundet, som viser at han er kvalifisert trener.

Men 22-åringen forteller at det var en annen tidligere United-sjef som skaffet ham jobben.

- Jeg vil gjerne rette en stor takk til David Moyes. Jeg fikk komme og se på en trening med United, og etter det snakket Moyes om hvor imponert han var av meg. Han ville ha meg i klubben, og det var han som fikk ballen til å rulle, sier Rehman.

Skryt fra Nicky Butt Den ferske United-treneren forteller at en ulempe ved å sitte i rullestol, er at han selv ikke kan demonstrere for spillerne hva han mener. Ellers sier han at det er kjedelig når rullestolen setter seg fast i gjørmete gress.

- Men jeg jobber meg alltid rundt et problem og finner en løsning. Jeg beskriver nok mye mer for spillerne enn hva andre trenere gjør, og det går mye mer tid med på å planlegge treningene, sier 22-åringen.

Tidligere Manchester United-spiller og nå en del av trenerteamet til A-laget, Nicky Butt, skryter av hva Sohail Rehman har fått til.

- Det er utrolig det han har fått til, og når man snakker med han skjønner man at dette er en ung mann som virkelig vet hva han vil. Det er flott at han nå deler av sine kvaliteter med de unge spillerne, og jeg er sikker på at de blir inspirert av alt han har oppnådd, skryter Nicky Butt til The Telegraph and Argus.

Foto: Ross Parry / NTB SCANPIX
Foto: Ross Parry / NTB SCANPIX Vis mer