Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reichelt vant for Lanzinger

Tok Super G-cupen i dag.

Østerrikeren Hannes Reichelt vant super-G-avslutningen med ett fattig sekund. Dermed vant han også super-G-cupen totalt med ett fattig poeng. Bode Miller vant verdenscupen.

Reichelt dedikerte seieren til landsmannen Matthias Lanzinger, som måtte amputere det ene beinet etter det stygge fallet i Kvitfjell.

- Jeg er veldig fornøyd siden det har vært en tøff uke etter Matthias’ ulykke, sa 27 år gamle Reichelt, som også vant super-G-rennet i Beaver Creek i desember.

Årets siste verdenscuprenn i super-G ble høydramatisk med tanke på poeng og resultat.

Sveitseren Didier Cuche vant utforcupen, og han ledet også super-G-cupen før torsdagens avslutning. På forhånd sa Cuche at han ikke kom til å ta noen sjanser, og han holdt ord. Cuche endte på en skuffende 16.-plass.

Dermed smatt Hannes Reichelt forbi ham og vant den lille krystallkulen. Cuche hadde 99 poengs forsprang på Reichelt før rennet. Det holdt altså ikke. Reichelt fikk 341 poeng, Cuche 340 poeng.

Didier Defago fra Sveits kom hundredelen bak Reichelt i mål, mens Ales Gorza fra Slovenia ble nummer tre, 34 hundredeler bak Reichelt.

Bode Miller endte på 12.-plass og har et forsprang på 191 poeng i den totale verdenscupen med to renn igjen å kjøre. Annenmann er Didier Cuche. Cuche har bestemt seg for ikke å kjøre slalåm, og dermed er det ingen som kan ta igjen Miller i kampen om totalseieren i verdenscupen. Heller ikke i teorien.

(NTB)

VANT FOR MATHIAS: Hannes Reichelt dedikerte sin seier til Matthias Lanzinger, østerrikeren som måtte amputere et bein etter et stygt fall på Kvitfjell. Foto: Scanpix/Reuters
VANT FOR MATHIAS: Hannes Reichelt dedikerte sin seier til Matthias Lanzinger, østerrikeren som måtte amputere et bein etter et stygt fall på Kvitfjell. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media