HYLLEST: Fotballskikkelsen Reidar Lindqvist døde 27. juni i år. Nå hylles han av AC Milan-stjerner. Vis mer

Reidar Lindvist (40):

Reidar (40) døde - hylles av superstjerner

Reidar Lindqvist sønn har fått en videohilsen fra de to italienske fotballegendene Gennaro Gattuso og Filippo Inzaghi etter farens død.

Publisert

I forrige uke kom den tragiske nyheten om at Reidar Lindqvist (40) døde i en drukningsulykke på Nes utenfor Tønsberg.

Lindqvist var en svært kjent skikkelse i fotballmiljøet i Vestfold, og mange spillere og klubber i regionen uttrykte sjokk og sorg over dødsfallet.

For få uker siden utropte Dagbladet ham også til tidenes målscorer i Norge i de lavere divisjoner, i en omfattende kåring. På 21 sesonger scoret Lindqvist utrolige 746 mål på 510 kamper, og det bare i serien.

OMKOM: Reidar Lindqvist, en av Vestfold-fotballens største skikkelser, omkom i en drukningsulykke på Nes utenfor Tønsberg. Foto: Maciej Krzysztof
OMKOM: Reidar Lindqvist, en av Vestfold-fotballens største skikkelser, omkom i en drukningsulykke på Nes utenfor Tønsberg. Foto: Maciej Krzysztof Vis mer

- Jeg har en drive etter å score mål. Og en drive etter å ta det løpet, løpe på den ballen. Om du har spilt bra eller dårlig spiller ingen rolle så lenge du har scoret målene. De vil alltid stå i bøkene, fortalte Lindqvist til Dagbladet

Hilsen

Tidenes norske toppscorer drev en italienske fotballskole for barn og hadde et firma som arrangerte fotballturer til Italia, sammen med vennen Morten Bredesen Føske.

De var store AC Milan-supportere, og Reidar valgte å kalle opp sønnen sin etter klubbens notoriske målsnik - Filippo Inzaghi, som levde et helt fotballiv på offsidegrensa og scoret begge målene da AC Milan fikk revansje mot Liverpool i Champions League-finalen i 2007.

Inzaghi var også Lindqvist favorittspiller, og denne uka har familien fått en videohilsen fra storspilleren:

- Hei! En stor klem til deg og din lille sønn. Jeg håper å treffe dere en dag! Vær sterke! Stor klem, sier Inzaghi i en videohilsen til familien.

Også Napolis hovedtrener Gennaro Gattuso, som spilte store deler av karrieren i AC Milan, har kommet med en hilsen til sønnen:

«Hei! Jeg er Mr. Gattuso. Jeg hørte om hva som skjedde med faren din, og vi er så lei oss! Jeg vet at han var en stor fan av AC Milan, og at du er det samme. Jeg sender deg en stor klem, og jeg håper å se deg snart! Jeg sender deg en hilsen fra vårt treningsfelt. En stor klem til deg, vær sterk! Ciao»

Dagbladet har fått tillatelse fra Lindqvists familie til å publisere videoene, og de er kjent med Dagbladets omtale.

STORE STJERNER: Gennaro Gattuso (t.v.) og Filippo Inzaghi (i midten) feirer VM-gullet i 2006 sammen. Foto: NTB Scanpix
STORE STJERNER: Gennaro Gattuso (t.v.) og Filippo Inzaghi (i midten) feirer VM-gullet i 2006 sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Preget venn

Morten Bredesen Føske var venn og forretningspartner av avdøde Reidar Lindqvist.

De samarbeidet blant annet om Italent fotballskole, som blant annet arrangerer fotballskoler, reiser og trenerseminarer i tråd med den italienske fotballskolen.

- Vi står i en situasjon nå som er helt forferdelig. Derfor ønsket vi å gjøre noe for Reidars sønn, som vi vet hadde betydd utrolig mye for Reidar, forklarer Føske til Dagbladet.

Bredesen Føske er også fotballagent og barnebarn av Norges første Italia-proff Per Bredesen. Gjennom sitt eget opphav og virke, har han knyttet mange kontakter til blant annet AC Milan og andre italienske klubber.

MÅLGARANTIST: En av de gyldne Flint-årgangene. Reidar Lindqvist nr. seks fra venstre i bakre rekke. Morten Ramm til høyre for ham. Bildet er fra sesongavslutningen i 2000, hvor Lindqvist scoret to og Ramm ett i prestisjeoppgjøret mot Larvik Turn. Foto: Privat
MÅLGARANTIST: En av de gyldne Flint-årgangene. Reidar Lindqvist nr. seks fra venstre i bakre rekke. Morten Ramm til høyre for ham. Bildet er fra sesongavslutningen i 2000, hvor Lindqvist scoret to og Ramm ett i prestisjeoppgjøret mot Larvik Turn. Foto: Privat Vis mer

Gjennom felles bekjente klarte han å få kontakt med både Gattuso og Inzaghi, som velvillig stilte opp.

For avdøde Lindqvist var AC Milan laget over alle lag, forteller Bredesen Føske.

- Han var vel på over 70 fotballkamper. Milan betydde alt, og italiensk fotball sto over all annen fotball, sier han.

Bredesen Føske kommer til å huske Lindqvist som et skarpt fotballhode, men aller mest som en fantastisk god kompis.

- Vi ble kjent med hverandre da vi spilte mot hverandre, og ble kompiser. Så begynte vi å jobbe sammen, og hadde mange spennende prosjekter på gang i Italent fotballskole. Dette er en helt uvirkelig situasjon.

NB. Flint fotball og Husøy og Foynland IF inviterer til åpen minnestund for Reidar Lindqvist på Flint Esso Arena torsdag 9. juli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer