- Rein forfølgelse

Et knapt døgn etter at Aham Okeke offentliggjorde sitt comeback på friidrettsbanen, banket Idrettsforbundets dopingjegere på døra.- Rein forfølgelse, raser Okeke-trener Einar Sagli.

Okeke ble av Idrettsforbundets appellutvalg i september utestengt på livstid fra all idrett på grunn av doping. Dommen ble anket til voldgiftsretten, og det gjør at Okeke kan konkurrere inntil det foreligger en endelig rettskraftig dom derfra. Dette smutthullet i loven kom overraskende på idrettstoppene.

- Helt nedsnødd at Okeke skal løpe, sier generalsekretær Ivar Egeberg til Dagbladet.

Comeback i morgen

Okeke har hele tida bedyret sin uskyld, og gjør comeback i innendørsstevnet i Askim søndag. NIF sendte sjøl ut starttillatelsen. Deretter dukket dopingjegerne opp. Klokka 18.30 i går måtte Okeke avgi blodprøve.

- Jeg vet ikke hvorfor de gjør dette mot Aham. Vi føler oss forfulgt. Dette er en konspirasjon mot Aham, som friidrettspresident Anne Thiedemann og Idrettsforbundet står bak, sier en sint Einar Sagli til Dagbladet.

Okekes trener krevde å få avlegge blodprøven på Volvat Medisinske Senter.

- Det gjorde vi for å forsikre oss om at dette ikke er forsøk på sabotasje mot Aham.

Opprop fra Hoen

Okeke og Sagli føler seg forfulgt av Friidrettsforbundet. De mener Thiedemann plantet feilopplysninger i gårsdagens VG, om at ledelsen i Okekes nye klubb Tjalve ikke ville ha han dit.

- Det er feil. Nå har alle trenerne i klubben, inkludert Steinar Hoen, skrevet under på et opprop der Aham ønskes velkommen til klubben, sier Sagli.

Anne Thiedemann, avviser disse påstandene.

- Dette er ingen konspirasjon, og det var på tide at Okeke faktisk ble doptestet. Reglene sier klart at en utøver skal være testet før han starter opp etter en utestengelse, sier friidrettspresidenten til Dagbladet. Hun synes det er påfallende at Okekes trenere og jurister kommer med dette nå.

- Skal man være med i idretten, må man godta de regler og prosedyrer som gjelder for alle andre, også skal gjelde for en selv.