Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rein løgn

Bækkelagets leder Leif Nybø påstår at Tertnes-treneren Odd Egil Eidsæther truet med å slå nesa hans flat i flere anonyme telefonoppringninger. Eidsæther kaller påstandene løgn fra ende til annen og ber Nybø om å ta menneskelige hensyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på et møte arrangert av Serieforeningen på Holmenkollen Park Hotel fredag at Nybø valgte å fortelle om de anonyme truslene. For fire uker siden ble Nybø og hans kone oppringt anonymt på telefonen flere ganger, og fikk servert utsagn om at vedkommende person skulle gi ham en skikkelig omgang juling grunnet Cecilie Leganger-saken.

Ringte tilbake

- De uttalelsene som kom, var så sterke at jeg måtte ringe opp nummeret hvor truslene kom fra. Da jeg ringte, kom jeg hjem til Odd Egil Eidsæther, sier Leif Nybø til Dagbladet.

Eidsæther bekrefter telefonsamtalen.

- Jeg snakket med Nybø på telefonen, men at jeg skal ha truet ham, er rein, skjær løgn fra ende til annen, sier en irritert Eidsæther til Dagbladet.

Han oppfordrer nå Bækkelagets leder til å skjerpe seg.

- Agendaen for denne saken er helt feil. Jeg oppfordrer Nybø til å ta menneskelige hensyn, sier Eidsæter.

Nybø på sin side er ikke i tvil om at han ble truet.

- Jeg er ikke i tvil om at det var Eidsæther som truet, sier Nybø.

Grunnen til at Bækkelagets-leder fortalte om truslene, var fordi han ville tegne et bilde på hvor tøft det er å være leder i topphåndballen.

- Det var ikke meningen at denne saken skulle bli kjent, men jeg orienterte Serieforeningen om saken. En halv time etter sto VG utenfor. Sannsynligvis er det noen på møtet som har tipset avisa, sier Nybø og fortsetter:

Ikke politianmeldt

- En annen grunn til at jeg fortalte om episoden var at jeg vil bidra til at andre ledere slipper å oppleve slike trusler, sier Leif Nybø.

Han har ikke politianmeldt truslene, men derimot skrevet et notat om saken. Nybø har også informert sin advokat Morten Steenstrup og Bækkelagets klubbleder Arne Huuse om saken. Sistnevnte er for øvrig også Kripos-sjef.

<B>LØGN:</B> - Jeg snakket med Nybø, men at jeg skal ha truet ham, er løgn, sier Odd Egil Eidsæther.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!