- Reina er den beste målvakten i Premier League

Benitez ikke i tvil.

||| • Direkte i kveld og i morgen: 3. runde i FA Cupen

(Dagbladet.no): Bare Chelsea og Manchester United har sluppet inn færre mål enn Liverpool i Premier League denne sesongen, og manager Rafa Benitez gir målvakt Jose Reina stor del av æren for det.

Spanjolen mener faktisk at hans landsmann er den beste keeperen i hele den engelske ligaen - og i Spania, for den saks skyld.

- Han blir bare bedre og bedre for hver sesong. Han har en flott mentalitet og er veldig positiv, sier Benitez til Liverpools hjemmesider.

- Spillestilen hans passer bra i enhver liga, men spesielt i Premier League hvor det er nødvendig å være sterk fysisk. Ballen er mye i lufta og Reina er god både innenfor femmeteren og lenger ut. Jeg vil si han er den beste målvakten i Premier League, og i Spania også, han er veldig, veldig viktig for oss, sier manageren.

Nærmer seg 100 uten baklengs
I morgen besøker Liverpool Preston i tredje runde i FA Cupen, og til tross for at klubbene gjerne sparer stjerner i cupene når kampprogrammet blir tett, finner nok Benitez trolig plass til Reina mellom stengene i morgen også.

Sammen med Chelseas Petr Cech topper Pepe Reina statistikken over målvakter som har holdt buret reint - 11 ganger denne sesongen, og Reina er bare syv baklengsløse kamper unna 100 prikkfrie kamper for Liverpool han kom til Liverpool fra Villarreal i 2005.

- Det første året etter at vi hentet ham plukket vi 82 poeng og hadde mange kamper uten å slippe inn mål, og det gjorde en forskjell som ga forsvaret en massiv selvtillit, sier Rafa Benitez.

Kan bruke Gerrard i morgen
I morgen venter altså Preston borte, og førstedivisjonsklubbens stadion Deepdale er selvfølgelig utsolgt for anledningen.

- Dette er spennende for klubben og fansen. Dette blir vår største kamp på 20 år, så det viser jo hva dette betyr for folk i Preston - dette er vår cupfinale, sier tidligere Liverpool-spiller Neil Mellor til liverpoolfc.tv.

Rafa Benitez planlegger forøvrig ifølge britiske medier å bruke voldstiltalte Steven Gerrard fra start i kampen i morgen.

Spanjolen er bekymret for sin midtbanejuvel, og mener det beste for Gerrard er å tenke på fotball - ikke voldsepisoden fra nattklubbesøket i romjula.