Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reina holder reint

På 24 kamper har Liverpool-keeper Jose Reina holdt buret reint utrolige 19 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13. september: Real Betis-Liverpool 1- 2

 24. september: Birmingham-

Liverpool 2- 2

 2. oktober: Liverpool-Chelsea 1- 4

 22. oktober: Fulham-Liverpool 2- 0

 28. desember: Everton-Liverpool 1- 3

Over ser du de fem kampene hvor Liverpool har sluppet inn mål i Champions League og Premier League denne sesongen. I de 19 øvrige har de stengt butikken.

Den ekstreme statistikken forteller at Liverpool akkurat nå er favoritt til å ta andreplassen i Premier League bak Chelsea, og dermed slippe kvalifisering til neste års Champions League.

 STOPPER DET MESTE: Keeper Jose Reina som her stopper ballen på foten til Aston Villas Steven Davis, er en av hovedårsakene til Liverpools suksess. -  Hele laget jobber bra, det er ikke bare forsvaret og keeperen, sier Reina. T.v. John Arne Riise. Foto: AFP/Scanpix
STOPPER DET MESTE: Keeper Jose Reina som her stopper ballen på foten til Aston Villas Steven Davis, er en av hovedårsakene til Liverpools suksess. - Hele laget jobber bra, det er ikke bare forsvaret og keeperen, sier Reina. T.v. John Arne Riise. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Ikke bare forsvaret

Statistikken forteller også at 23-årige Jose «Pepe» Reina, kjøpt fra Villarreal for rundt seks millioner pund sist sommer, har hatt en fantastisk debutsesong.

Selv holder han imidlertid sine spanske bein trygt plassert på landjorda.

-  Hele laget jobber bra, det er ikke bare forsvaret og keeperen. Alle spiller godt, og det er grunnen til at vi ikke slipper inn mål, har Reina sagt til Sky Sports.

-  Seirer er likevel viktigere for meg enn null baklengs, sier spanjolen som er i ferd med å sørge for at Jerzy Dudek snart må finne seg en ny klubb.

Glemt helt

Nettopp Dudek ble den store helten da Liverpool vant den uforglemmelige Champions League-finalen i mai. Drøyt sju måneder seinere er det få som snakker om en skadeplaget Dudek, mens de røde er blitt et enda bedre fotballag: De går på banen med en selvtillit, spillestil og tro som likner det The Kop fikk en kortvarig smakebit av i 2001. Da vant klubben ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen. Nå begynner folk å tro på at et nytt, stabilt storlag kan regjere far Anfield.

Veien opp til Chelsea er selvfølgelig lang, men i 2006 handler det vel så mye om å etablere seg som nummer to.

Ti strake seirer har sendt de helrøde fra 10 til 40 poeng. Manchester United, også de formsterke, har 44, med to kamper mer spilt. Liverpool kan i dag, med seier borte mot Bolton, klatre helt opp i ryggen på erkerivalen. I tilfelle en tangering av de 11 ligatriumfene etter hverandre i 1982.

Målmaskinen Gerrard

Et hvert lag som skal bygge seg til suksess, må starte med en defensiv grunnmur. Den har Rafael Benitez så til de grader klart å reise det siste året - slik han også gjorde da han vant ligatittelen i Spania med sitt Valencia.

For bakover holder de røde nå topp europeisk nivå. Spørsmålet er om de er gode nok offensivt: Fra eksperthold etterlyses en mer målhungrig spiss.

Det bryr ikke Rafael Benitez seg om. I hvert fall ikke så lenge Steven Gerrard er i klubben.

-  Folk sier vi burde hatt en spiss som scorer 20 mål, men vi trenger ikke flere angrepsspillere. Vi har en midtbanespiller som kan score 20 mål, sier Benitez, ifølge Liverpools egen hjemmeside.

-  Jeg har sagt til Steven at jeg vil se ham score over 20 mål denne sesongen, og han har allerede 14. Han liker å gå i angrep, komme inn i boksen og skyte, og jo bedre medspillere han har, desto flere mål scorer han. SPORT PÅ TV

-  Det er jo enkelt, fastslår Rafael Benitez - mannen bak det som Liverpool-fansen kaller «rafalusjonen».

Premier League i dag

13.45: West Ham- Chelsea (Canal+ Sport)

16.00: Bolton- Liverpool (Canal+)

16.00: Newcastle- Middlesbrough (Canal+ Sport)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!