ETTERLENGTET SCORING: Fernando Torres scoret sitt første Liverpool-mål siden slutten av august da scouserne endelig vant hjemme mot Blackburn i helga.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
ETTERLENGTET SCORING: Fernando Torres scoret sitt første Liverpool-mål siden slutten av august da scouserne endelig vant hjemme mot Blackburn i helga.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

Reina synes lagkameratene har sviktet Torres

- Urettferdig, sier målvakten.

||| (Dagbladet): Fernando Torres tegnet seg endelig på scoringslista igjen da Liverpool tok tre uhyre etterlengtede poeng hjemme mot Blackburn i helga.

Målet var Torres' første for klubben siden slutten av august, i en sesong som så langt har vært preget av formsvikt og skadeproblemer for den spanske superspissen.

Å se Torres juble igjen var en stor glede for Liverpool-fansen, som har sett spissens kroppspråk gå fra bekymringsverdig til det verre i løpet av sommeren, og som ikke akkurat ble beroliget da manager Roy Hodgson uttalte at han var småredd for at erkerival Manchester United kunne lokke 26-åringen til seg dersom det skulle komme til det.

Men nå er Liverpool reddet i styrerommet, og Torres er tilbake blant målscorerne.

Samtidig setter målvakt Pepe Reina ord på det mange har ment har vært grunnen til at spissen ikke har lykkes - nemlig manglende hjelp fra lagkameratene.

Manglende støtte
- Alle spisser tenker på å score mål. De ønsker å score, og de ønsker å avgjøre kamper slik Fernando gjorde mot Blackburn. Nå tror jeg han kan bygge seg opp til å bli den spilleren han var. Det som har skjedd ham, er mer eller mindre det som har skjedd med David Villa i Barcelona, sier Reina til Guardian.

- Begge er strålende spillere, men når angripere ikke scorer mål blir folk skuffet. Det er urettferdig, for jeg syns ikke vi har gitt ham de sjansene han trenger, spesielt de siste få ukene. Han har ikke kunnet gjøre noe i det hele tatt. Vi vet at han er en type spiller som kan avgjøre kamper ut av ingenting, men vi kan ikke forvente at han skal gjøre alt alene. Vi må fore ham med muligheter, det er poenget, sier målvakten.

Et skuffende VM og lite hvile har åpenbart tæret på Fernando Torres, som scoret 18 mål på 22 ligakamper i fjor, men som slet med skader mot slutten av sesongen og måtte opereres i april.

Frustrerte Hodgson
Torres' sviktende form var også bakteppet da Hodgson mistet besinnelsen med en norsk journalist etter tapet i byderbyet mot Everton.

Journalisten stilte spørsmålstegn ved den manglende støtten Fernando Torres fikk på topp, da pressekonferansen var i ferd med å avsluttes, og da gikk den tidligere Viking-treneren rett i skyttergrava.

- Er du fra Danmark? spurte Hodgson - som i forrige måned harselerte med dansk presse i forbindelse med Daniel Aggers kritikk av Liverpools spillestil.

- Nei, Norge, svarte VGs journalist Nilas Johnsen.

- Ah. Det er to land jeg aldri mer ønsker å jobbe i, snerret en irritert Hodgson.

Fernando Torres' scoring mot Blackburn var hans andre i Premier League denne sesongen

STØTTE: Målvakt Pepe Reina mener manglende støtte til Torres på topp har mye av skylda for spissens formsvikt.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth
STØTTE: Målvakt Pepe Reina mener manglende støtte til Torres på topp har mye av skylda for spissens formsvikt.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer